Локомотив триумфира в 104-ото дерби на Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Смърфовете" се наложиха с 2:0 над градския си съперник Ботев, Камбуров и Умарбаев с феноменални изпълнения направиха разликата

Локомотив триумфира в 104-ото дерби на Пловдив (ВИДЕО+СНИМКИ)

Локомотив триумфира в 104-ото дерби на Пловдив срещу градския си съперник Ботев. „Железничарите” стигнаха до успех с 2:0 на ст. "Лаута", като страхотни голове отбелязаха Мартин Камбуров и Парвиз Умарбаев. Капитанът Камбуров откри в 17-ата след пас на Ияд Хамуд, който пък стана най-младият играч в историята на елитния ни футбол.  След почивката Умарбаев покачи на 2:0 в 69-ата с брилянтен далечен шут. Тодор Неделев изпусна дузпа малко след това, а Радослав Терзиев не доигра срещата, след като бе изгонен в 87-ата минута. Така Локомотив има вече 38 победи в пловдивското дерби срещу 37 на своя опонент.

Главният рефер на двубоя Николай Йорданов, който водеше своя мач номер 200 в елита, нямаше много работа през първото полувреме, въпреки заряда на срещата.

Локомотив владееше в по-голям част от времето топката и показа повече острота в атака, като заслужено „железничарите” се оттеглиха на почивката с гол аванс.

Нападателят на Локомотив Ияд Хамуд пък постави абсолютен рекорд в елита, дебютирайки в Първа лига на 15 години и почти четири месеца. Младокът бе заменен на почивката, но свърши отлично своята работа на терена като колега в атака на Мартин Камбуров. В 17-ата минута Хамуд изведе Камбуров в пеналта, капитанът задържа с гръб към вратата и с акробатичен удар тип „задна ножица” прати кълбото в далечния на Георгиев ъгъл.



В последните 10 минути Ботев опита на няколко пъти да застраши вратата на Ел Харуби, но прекалено вяло и несигурно и резултатът не се промени.

Далеч повече динамика имаше през второто полувреме, като отново „железничарите” имаха предимство в нападателен план.


Влезлият като резерва Парвиз Умарбаев отбеляза феноменален гол в 69-ата минута, с който покачи аванса на Локомотив. Умарбаев засече от 24-25 метра топката с левия крак и я прати в горния десен ъгъл.

Само четири минути по-късно Виданов препъна Тодор Неделев в наказателното поле и главният рефер посочи бялата точка. Неделев сам изпълни дузпата, но Ел Харуби хвана ъгъла и с плонж успя да отбие, запазвайки преднината на своя тим.

Играта се накъса в края на срещата, а нарушенията зачестиха. В 87-ата пък Радослав Терзиев получи втори жълт картон и бе изгонен.

Така с попадения на Мартин Камбуров и Парвиз Умарбаев Локомотив спечели 104-ото пловдивско дерби срещу Ботев.


 

lokomotivbotev2

lokomotivbotev3

lokomotivbotev4

lokomotivbotev1

lokomotivbotev5lokomotivbotev10

lokomotivbotev6

lokomotivbotev7

lokomotivbotev8

lokomotivbotev9

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки