Магически гол на Димитър Пиргов вдъхнови Левски за успех над Монтана (ВИДЕО)

„Сините” остават на три точки зад Лудогорец след победа с 3:1 в Ловеч, Мицански се отпуши

Магически гол на Димитър Пиргов вдъхнови Левски за успех над Монтана (ВИДЕО)

Левски победи Монтана в двубой от 14-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата, която се проведе на стадиона в Ловеч, завърши при резултат 3:1. В герой за отбора на Елин Топузаков се превърна защитника Димитър Пиргов, който вкара изключително красив гол, за да подпечата успеха на столичани.

 

С този успех Левски събра 34 точки и трети точки разлика с първия Лудогорец в класирането се запазиха. Монтана е последен с 8.

 

„Сините” започнаха активно двубоя и още в четвъртата минута можеше да излязат напред в резултата. Тогава Божидар Краев отправи силен удар от дъгата на наказателното поле, но капитанът на домакините Христо Иванов се намеси и спаси.

 

Галин Иванов започна за първи път като титуляр за Левски. Той направи много сериозен пропуск в 12-ата минута, когато Франсис Нар центрира добре в пеналта, но юношата на столичния клуб не успя да уцели топката при опита си да шутира от въздуха.

 

След това последва дълго прекъсване на двубоя. Това стана заради димка, пусната от сектор с привържениците на Левски. Димът се разнесе бавно заради липсата на вятър. „Сините” запалянковци се отбелязаха и със силна бомбичка, след която започнаха нецензурни скандирания по адрес на Литекс и Гриша Ганчев. След близо 7 минути играта бе подновена.

 

След тази „почивка” гостите от София откриха резултата. В 32-ата минута Галин Иванов проби по дясното крило, след като се пребори за топката, навлезе в наказателното поле и шутира силно. Христо Иванов спаси, но прати право към Аниете. Испанецът веднага стреля, от голлинията обаче Шоко изчисти. Краев овладя, намести си топката и той вече не сгреши. Младият футболист отпразнува гола си, както го направи Джейми Варди след попадението в контролата срещу Испания – „замръзна” на терена.

 

Отговорът обаче на Монтана не закъсня. В 41-ата минута топката бе центрирана в наказателното поле, Сергей Георгиев свали с глава на Костадин Дяков, който бе оставен непокрит, и с плътен удар не остави шанс на Боян Йоргачевич. Стивън Петков бе заел такава позиция, че попречи на видимостта на вратаря. Това беше първият точен удар за домакините в мача.

 

С този гол Монтана прекъсна седем годишна суша срещу Левски. За последно отборът бе вкарвал на „сините” в шампионатен мач на 28 ноември 2009 г.

 

Столичани започнаха втората част агресивно и още в началните минути пред тях се откриха великолепни възможности за гол. В 51-ата минута Галин Иванов намери много добре Адениджи, който от няколко метра не успя да намери очертанията на вратата. Малко след това Иванов отправи силен удар, след като финтира защитник, и принуди вратарят на домакините да се намесва решително.

 

След час игра Левски си върна преднината след ювелирно изпълнение на защитника Димитър Пиргов. Топката бе центрирана от ъглов, бившият играч на Славия засече от въздуха и с удар тип „странична ножица” прати кълбото точно под напречната греда. Много красив гол, който накара сектора със „сините” фенове да избухне в радост.

 

Точно преди гола гостите имаха претенции за дузпа. Галин Иванов отправи подаване, но Контохристос застана на пътя на топката, като удари топката с ръка и излезе в ъглов. Именно след този корнер се стигна до гола.

 

В 62-ата минута Адениджи пропиля нова златна възможност. Нападателят се откъсна и излезе сам срещу Христо Иванов. Бе застигнат от защитник и балансът му бе нарушен, но остана на крака,  Бабатунде обаче се забави с изстрела и вратарят се намеси и улови.

 

До края на двубоя Левски продължи да контролира мача, а Монтана по никакъв начин не успя да затрудни Йоргачевич. Третият гол падна във втората минута на добавеното време, а негов автор стана влезлият като резерва нападател Илиан Мицански. Той бе оставен сам в наказателното поле, получи пас от Сашо Александров от близко разстояние се разписа. Това бе първият му гол с екипа на Левски.

 

В следващия кръг Левски приема Локо (Пловдив), а Монтана – Черно море. 

 

 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки