Цветан Василев: Спас Русев ще си навлече неприятностите на феновете

"Истината е, че Левски беше овладян от Пеевски и Сталийски, разбирай Борисов"

Цветан Василев: Спас Русев ще си навлече неприятностите на феновете
Бившият собственик на Ботев Пловдив Цветан Василев даде дълго интервю за предаването "Просто Диков" по телевизия BiT. В него той говори и за Левски, както и за новия собственик на клуба. 
 
"Спас Русев не знам какво ще спечели от "Виваком", но ще си навлече неприятностите на феновете на Левски, защото очевидно е поел ангажимент, който надхвърля неговите възможности", посочи Василев, цитиран от „Тема Спорт”.
 
На въпрос "Каква е с Левски драмата, истината по-скоро за Левски?", Цветан Василев отговори: "Истината за Левски? Истината за Левски я знае най-добре Батков (б.р. -бившият собственик на клуба, управлявал до юни 2015 година). Но истината е, че Левски беше овладян от Пеевски и Сталийски, разбирай Борисов. До ден днешен никой не е върнал на Корпоративна банка 1 милион лева, които са платени директно от фирма от съзвездието на банката по сметката на Левски. С посредничеството на фирма на вездесъщия адвокат на Пеевски - Александър Ангелов (б.р. - бивш съсобственик на Левски). Батков нямаше доблестта и честта да излезе и да каже: "Да, тези пари дойдоха от Корпоративна банка". Тогава, когато Левски беше въобще заминал... На база на тези 1 милион лева господинът Пеевски чрез адвоката си е заложил 39 процента от акциите и след това са му били прехвърлени. Аз не мога да разбера как феновете на Левски въобще могат да се примирят Пеевски да им е акционер. И сега прехвърлянето на Спас Русев... Това просто е допълнителен ангажимент във връзка с новата му роля да бъде номинален собственик на "Виваком". Той е номинален мажоритарен собственик на "Виваком", защото със сигурност ще трябва да разпределя. Ако се случи препродажба на "Виваком", съм силно заинтересован къде ще отидат парите - по сметката на неговата офшорка в Люксембург, или където и да са нейните сметки. Нямам никакво съмнение", каза Василев.
 
На въпрос "Левски откъде ги събра тези 20 милиона дългове? Откри ги Спас Русев като влезе в Левски", той отговори: "Не знам колко са дълговете на Левски, не съм се занимавал специално с Левски. Но според мен Левски не е плащал дълго време нито данъци, нито такива, които са дължими по заплати на футболисти. Но знам, че досега от "Виваком" са източени 10 милиона лева към Левски", завърши по темата със сините Цветан Василев.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки