Двама украинци в плановете на ЦСКА

Единият е вратар, а другият - крило

Двама украинци в плановете на ЦСКА
Двама украински футболисти са попаднали в полезрението на ЦСКА във връзка с предстоящата зимна селекция. Те са били препоръчани на клуба, след което главният скаут Велизар Димитров ги е проучил. Според информация на "Тема Спорт" става въпрос за играчи на гранда Динамо Киев. Единият е вратар, а другият - крило. Двамата са използвани основно като резерви, а в последните сезони често са били давани под наем.
 
Велизар заяви преди дни, че се търсят футболисти на три поста, но не уточни кои. Този под рамката не е приоритетен, но и не е изключено да се стигне до привличането на още един вратар, тъй като Господинов и Конов не са достатъчно надеждни алтернативи.
 
Димитров е добре запознат с украинския пазар, след като изкара 5 години като футболист и една година като селекционер в Металург Донецк. Той приключи състезателната си кариера в този отбор през 2013 г. и след това работи още 12 месеца в него. Сега заема идентична позиция и в ЦСКА, като бе назначен преди месец и половина.
 
Велизар вече е гледал редица футболисти за зимната селекция, като е предложил трима. Димитров отговаря най-вече за региона на Източна Европа, като най-много играчи са гледани от Румъния (по предложение на треньора Едуард Йорданеску) u Украйна.
 
Главният мениджър на армейците Стойчо Стоилов пък е концентриран върху западноевропейския и южноамериканския пазар. По традиция той има много силни контакти в Португалия, Колумбия и Бразилия, откъдето са и част от следените футболисти.
Основната цел на "Армията" за зимната селекция е да бъдат привлечени централен нападател, крило и централен защитник. Това са приоритетните постове за подсилване. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки