Ростов вледени Байерн с 3:2 в руския студ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Баварците за първи път загубиха от руски отбор в Шампионска лига и почти сигурно остават втори в група D

Ростов вледени Байерн с 3:2 в руския студ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Байерн Мюнхен допусна сензационна първа загуба от руски отбор в Шампионска лига и падна с 2:3 при гостуването си на Ростов  в Група D на Шампионска лига. Дъглас Коща изведе баварците напред, но после върна много лошо назад и Азмун изравни точно преди паузата. Полоз даде аванс на Ростов от дузпа, а Бернат набързо изравни, ала опитният Нобоа донесе успеха на Ростов с гол от пряк свободен удар в средата на втората част.

Така почти сигурно ще се сбъдне кошмарът на всички лидери на групи Байерн да завърши втори в Група D. Само точка за Атлетико Мадрид у дома срещу ПСВ тази вечер ще гарантира първото място на „дюшекчиите” в потока и Байерн ще изтегли един от лидерите на групи на жребия за осминафиналите. Байерн няма победа вече в три поредни мача във всички турнири.

Ростов започна със същите 11, които направиха 0:0 срещу Рубин (Казан) миналия петък, но Анчелоти направи цели шест промени след загубата с 0:1 в дербито с Борусия (Дортмунд) в събота. Титулярният вратар Мануел Нойер беше контузен и заместникът му Свен Улрайх изживя кошмарни 90 минути на стадион „Олимп 2” в Ростов на Дон. Хумелс, Алаба, Кимих, Шаби Алонсо и Томас Мюлер останаха на пейката.

Байерн нямаше загуба от руски отбор в Шампионска лига в 13-те си срещи с руски съперници до момента в турнира. Ротациите на Карлето не импонираха на афишираните амбиции от Байерн да гони победа на всяка цена и първото място в групата, където лидер преди петия кръг беше Атлетико Мадрид с 3 точки аванс пред баварците.

Лошата комуникация между вратар и защита на германците доведе до сблъскване на Улрайх с Бадщубер и се наложи Бернат да догонва топката пред опразнената врата в началните 10 минути.

Бадщубер стреля с глава след корнер и вратарят Джанаев изби над напречната греда. Ренато Санчес потърси първия си гол за баварците, но стражът попречи и на него. Дъглас Коста направи пропуск, а обръчът около руската врата се затягаше и Байерн поведе заслужено.

Ренато Санчес нахлу отляво, Джаанев спаси удара му от малък ъгъл, но Сесар Навас изчисти лошо право на крака на Дъглас Коста, който този път прецизно мушна под напречната греда за 1:0 след 36 минути игра.

От герой Коста се превърна в грешник в 44-ата минута, когато върна лошо назад, Боатенг се поколеба и Дмитри Полоз тръгна на скорост напред, намери вляво Сардар Азмун, 21-годишният иранец умело литна Боатенг с финт и прокара зад Улрайх за 1:1. Така след цялото си преимущество Байерн не водеше на почивката.

Втората част започна с дузпа за домакините. Кристиян Нобоа получи в наказателното поле, Жером Боатенг изби и топката, но удари и крака на колумбиеца и съдията Артур Соарес Диас посочи бялата точка. Дмитри Полоз не трепна и вкара в десния ъгъл за 2:1.

Отговорът на немския колос беше много бърз и дойде само три минути по-късно. Ренато Санчес пусна в коридор по лявото крило за Рибери, който центрира по конец и Хуан Бернат с глава изравни – 2:2.

Улрайх излезе и изби след лошо подреждане на защитата пред него, но изненадващо вместо обрат, Ростов си върна преднината в 66-ата минута. Тиаго Алкантара спъна Полоз на удобна позиция пред наказателното поле и Кристиян Нобоа прехвърли стената, за да матира вратаря за 3:2.

Анчелоти включи Томас Мюлер от пейката, но Байерн не изглеждаше на себе си и до края не успя да изравни въпреки няколко мелета след центрирания пред Джанаев.

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Решено! Лука Йович ще играе в Милан и през следващия сезон

Нападателят няма да напуска

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки