ПСЖ оглави група А след равенство с Арсенал в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двубоят на „Емирейтс” завърши 2:2 с два автогола

ПСЖ оглави група А след равенство с Арсенал в Лондон (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал и Пари Сен Жермен не се победиха в мача на върха на Група А в Шампионската лига. Двубоят на стадион „Емирейтс” завърши при равенство 2:2. Така, победителят в групата ще остане ясен в последния шести кръг, когато френският шампион посреща Лудогорец, а „топчиите” играят с Базел.

 

Арсенал и ПСЖ изграха здрав мач, изпълнен с интересни положения. Интересното е, че два от четирите попадения бяха автоголове – на Марко Верати и Алекс Айоби през второто полувреме.

 

В другия мач от групата Лудогорец и Базел също записаха равенство – 0:0 на стадион „Васил Левски”.

 

Първото по-опасно положение в мача в английската столица стана в 15-ата минута и бе в полза на гостите от Франция.  Тиаго Силва насочи топката от близко разстояние след центриране, но Гибс изчисти от голлинията.

 

ПСЖ откри чрез Кавани в 18-ата минута. Защитaта на Арсенал се пропука и Матюиди бе изведен в наказателното поле като надбяга Мустафи. Френският национал видя включващия се Кавани и му подаде успоредно на голлинията и нападателят от няколко метра не сгреши.

 

Играчът на Арсенал Франсис Коклен получи картон през първото полувреме и заради това ще пропусне мача с Базел в Швейцария.

 

Така се стигна до  45-ата минута, когато Алексис Санчес спечели дузпа, след като Криховяк го събори в пеналта, като закъсня с влизането си.

 

Оливие Жиру се нагърби с изпълнението. Нападателят се засили и вкара, като прати в долния десен ъгъл, а вратарят се метна в левия. Това бе първия точен удар за „топчиите” за първото полувреме.

 

След отсъждането на дузпата се стигна до любопитен момент, при който Кавани използва боксов прийом и удари Рамзи в брадичката, но никакви санкции от съдията не последваха. В Би Би Си коментираха ситуацията по следния начин: „това е напълно нормално за боксовия ринг, но на футболния терен това обикновено е червен картон…”

 

Лукас изпълни пряк свободен в 54-ата минута и удари напречната греда след техничен удар. Оспина нямаше какво да направи при тази ситуация – той само изгледа топката.

 

Марко Верати също получи картон, с който ще пропусне последния мач на парижани, който е срещу Лудогорец.

 

След час игра отборът на Арсенал имаше късмет и излезе напред в резултата. Рамзи ритна топката в наказателното поле, Маркиньос се опита да изчисти, но прати право във Верати, който по никакъв начин не успя да реагира и топката влетя във вратата.

 

В 63-ата минута Лукас пусна майсторки пас към Кавани, който се срина в наказателното поле. Косчелни бе близо до него и така се опита да заблуди съдията, но той не се върза на номера.

 

Гостите от Париж изравниха в 77-ата минута. Лукас засече центриране от ъглов, пред Оспина бе Айоби, който попречи на вратаря си, топката се отклони леко от него и влетя в мрежата.

 

До края на мача ПСЖ натисна съперника си и можеше да победи. Кавани пропиля златна възможност в 79-ата минута. Той се откъсна сам срещу Оспина и се опита да го прехвърли, но стражът бе на мястото си и без проблеми улови.

 

На 6 декември Базел посреща Арсенал. На същата дата Лудогорец гостува на ПСЖ. 

 

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

Трансферен удар! Вратар на Ботев (Пловдив) с трансфер в Бундеслигата

Стефан Смъркалев ще продължи във Вердер

Испания стартира на Евро 2024 с класика над Хърватия(ВИДЕО)

Гол на "шахматистите" беше отменен след ВАР

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки