Олимпийският шампион Ханю с най-добър резултат за сезона в кратката програма в Осака

В състезанието при жените бронзовата медалистка от световното първенство Анна Погорилая от Русия води след кратката програма

Олимпийският шампион Ханю с най-добър резултат за сезона в кратката програма в Осака

Олимпийският шампион Юдзуру Ханю постигна най-добър резултат за сезона в кратката програма на турнира по фигурно пързаляне от веригата Гран при в японския град Осака. Представителят на домакините, който е шампион от надпреварата от миналия сезон, имаше проблеми при приземяването на първия си четворен тулуп, но до след това се представи блестящо и получи оценка от 103.89 точки.

Така той поведе убедително пред Нейтън Чен (САЩ) с 87.94 точки и пред сънародника си Кейджи Танака с 80.49 точки. Ханю завърши втори на "Скейт Канада" и се стреми към победа в Сапоро, с която да си гарантира участие във финалите на Гран при в Марсилия (Франция) от 8 до 11 декември.

В състезанието при жените бронзовата медалистка от световното първенство Анна Погорилая от Русия води след кратката програма със 71.56 точки, следвана от сънародничката си Мария Соцкова с 69.96 точки и Сатоко Мияхара (Япония) с 64.20 точки.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки