Лудогорец сломи борбен Ботев в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите спечелиха с 3:1 визитата си в Пловдив

Лудогорец сломи борбен Ботев в Коматево (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец спечели с 3:1 гостуването си на Ботев (Пд) в двубой от 15-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят премина на бързи обороти, като и двата тима показаха открита и офанзивна игра.

Гостите поведоха в 3-ата минута чрез Лукоки, но Ботев се върна бързо с попадение на Жоао Паоло в 9-ата. Кампаняро удвои след почивката, а Кешеру оформи крайното 1:3 в 79-ата.

Дебют за Ботев направи Кристиан Добрев, ставайки най-младият футболист играл за "жълто-черните". След десетия си пореден успех лидерът Лудогорец вече има в актива си 40 точки. Ботев остава на 8-а позиция с 18 точки.

Двубоят, игран на базата на „канарчетата” в кв. Коматево, започна вихрено, като „орлите” откриха още в 3-ата минута. Светослав Дяков центрира в предни позиции, където се включваше Лукоки. Крум Стоянов направи опит да избие, но много неточно и вместо това продължи за Лукоки, който станал сам срещу Георгиев би точно за 1:0.

Минута след попадението Жоао Паоло остана на добра позиция отдясно, но не можа да преодолее Владо Стоянов, който бе покрил ъгъла си.

В 9-ата минута „жълто-черните” изравниха резултата. След късо изпълнение на тъч топката бе подадена на Жао Паоло, бразилецът надбяга Пластун и с точен удар от наказателното поле върна Ботев в мача.

Силен удар на Кишада в средата на първата част затрудни максимално Георги Георгиев, който успя с една ръка да отклони в корнер.

Положения не липсваха и пред двете врати, но добрите намеси на Владо Стоянов и Георги Георгиев запазиха резултата непроменен до почивката.

През втората част динамиката се запази, като и двата тима продължиха с офанзивния си футбол, но Лудогорец показа повече точност при завършващия удар и грабна трите точки.

В 62-ата Лукоки и Кишада останаха на чиста позиция след колективна грешка в отбраната на „канарчетата”, но двамата си попречиха и топката излезе в аут.

Лукоки бе изведен отдясно в 69-ата минута и пробва силен удар, който обаче бе отразен от Георги Георгиев в корнер. Последва късо изпълнение, Кампаняро пое топката и изненада вратаря на Ботев с далечен шут, топката леко се отклони и в Серкан Юсеин и посети за втори път мрежата на домакините.

Точка на спора постави влезлият като резерва Кешеру в 79-ата минута. Бърза атака на Лудогорец започна с пас на Вандерсон, топката овладя Минев в близост до аутлинията и върна към Кешеру, който с точен удар към десния ъгъл вкара за 3:1.

В 82-ата минута дебют за Ботев направи Кристиан Добрев, като той стана и най-младият футболист играл за "канарчетата" в елита.

Резултатът остана непроменен и „орлите” записаха нови три точки в актива си.


ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки