БФТ изпрати първи отбор на лагер в "Tennisschule Willi"

Този лагер е част от стратегията на БФТ да помага за развитието на подрастващите тенисисти.

БФТ изпрати първи отбор на лагер в "Tennisschule Willi"

Българската федерация по тенис финансира подготовката на четирима от най-добрите ни състезатели, родени през 2003 г., в тенис училището "Tennisschule Willi" в Аугсбург (Германия). Капитанът на България за Купа "Дейвис" Тодор Енев заведе в базата Велизара Филева (ТК Албена), Велина Минчева (ТК Академик 83), Пьотр Нестеров (ТК Черно море Елит) и Николай Неделчев (ТК Черно море Елит).

 

Този лагер е част от стратегията на БФТ да помага за развитието на подрастващите тенисисти. Децата от няколко дни провеждат занимания, като ще останат в Германия една седмица. Те тренират всеки ден по четири часа. След лагера те ще участват в силния турнир до 14 г. в Миловице (Чехия). Надпреварата е част от календара на Тенис Европа и е от втора категория.  

 

"Tennisschule Willi", което от тази година е партньор на БФТ, е създадено от Вилислав Василев през 1997 г. Три години по-късно взима най-престижния лиценз в Германия – "DTB/VDT lizezierte Tennisschule". Признание за отличната си работа получава в началото на 2010 г., когато на конгреса на тенис треньорите печели приза "Тенис училище на 2009 г. в Германия". Повече за "Tennisschule Willi" може да видите на официалната страница на тенис училището - www.tennisschule-willi.de

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки