Пирин полетя за убедителна победа над Дунав (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Орлетата” се поздравиха след 4:1 у дома, Младенов с два гола

Пирин полетя за убедителна победа над Дунав (ВИДЕО+СНИМКИ)

Пирин постигна убедителна победа над Дунав в среща от 16-ия кръг на Първа професионална лига. „Орлетата” се поздрави след 4:1, като тимът на треньора Стефан Генов за първи път през сезона вкара толкова попадения. Два гола за благоевградчани вкара Даниел Младенов, Станислав Костов също се разписа, а Атанас Атанасов си вкара автогол. Точен за Дунав бе капитанът Диян Димов.

 

Двубоят се проведе на стадион „Христо Ботев” в Благоевград. Теренът бе старателно изчистен от натрупания във вторник сняг, заради който срещата бе поставена под въпрос. Домакините се радваха на стабилна подкрепа, въпреки ранния час.

 

Победата за Пирин можеше да бъде и още по-изразителен, но нападателят Ндуйе Муйеци направи няколко сериозни пропуска. Така, „орлетата” прекъснаха серията си от шест мача без победа.

Президентът на Дунав д-р Симеон Симеонов изгледа мача от централната трибуна сред феновете на Пирин и на няколко пъти остана озадачане от отиграванията на своя отбор.

 

„Орлетата” започнаха активно и агресивно двубоя. „Драконите” бяха принудени да приемат играта в половината си. Още в третата минута Пирин имаше възможност да излезе напред в резултата. Топката бе центрирана от пряк свободен, защитата на Дунав не успя да изчисти и кълбото попадна в Станислав Костов, който шутира от близо, но Мартин Луков спаси.

 

Началният натиск на благоевградчани даде резултат и в 15-ата минута те поведоха. Защитата на русенци се пропука сериозно, Тони Тасев получи по лявото крило, където бе оставен напълно сам, пусна към Костов в наказателното поле, той веднага видя Даниел Младенов и опитният футболист не сгреши срещу опразнената врата.

 

След шест минути отличилият се с асистнеция Костов проведе страхотен индивидуален пробив. Нападателят навърза няколко футболисти, навлезе в наказателното поле и шутира. Атанас Атанасов се хвърли да изчисти, но намесата му бе закъсняла – ритна топката и прати право във вратата си.

 

Вдъхновената игра на Пирин продължи и третият гол не закъсня. Не беше изминал половин час от началото и „орлетата” за трети път разочароваха гостите си. Защитата на Дунав отново допусна сериозна грешка и Башлиев получи в наказателното поле. Той се завъртя и видя непокрития Младенов, който пое и след финт отправи плътен удар – без шанс за Луков.

 

Между попаденията футболистите на Пирин създадоха още положения и бяха много близо до още попадения. Албанецът Ндуйе Муйеци отправи удари, късметът обаче не бе на негова страна.

 

Благоевградчани се отпуснаха в заключителните минути на първото полувреме и това даде своя дан. В 38-ата минута Марем подаде към Ненов, той свали с гърди на капитана Димов, който с удар от дъгата на пеналта вкара красив гол. Това първи гол за Дунав срещу Пирин на ст. „Христо Ботев” от 1985 г.

Отборът на Пирин започна силно и второто полувреме. В 54-ата минута Муйеци получи топката от Тасев в наказателното поле и се озова на много добра позиция за стрелба. Албанецът заложи на силата и Луков спаси.

 

Така се стигна до 62-ата минута, когато Пирин вкара четвъртия си гол. Домакините разиграха, Орлин Старокин намери много добре Костов, той пое в наказателното поле, залъга Атанасов и с добре премерен удар отчая Мартин Луков.

 

Ндуйе Муйеци отново направи сериозен пропуск малко след това, сам срещу вратаря, и очаквано бе заменен от Стефан Генов. Феновете го изпратиха към пейката с нетолкова доброжелателни възгласи. На негово място влезе Тодор Траянов.

 

Единствените две по-опасни положение, които успя да създаде Дунав, станаха в 67-ата минута и в края на мача. При първото Мирослав Будинов засече с глава центриране отляво, но вратарят Красимир Костов улови с две ръце без много напрежение. Антон Огнянов стреля силно в 86-ата минута, но стражът на Пирин отново бе на мястото си. 

 

 


Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

Левски иска да продължи положителната серия при домакинството на Славия

"Сините" приемат столичния си съперник на "Герена" от 19:00ч.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки