Вълшебен Алексис поведе Арсенал към погром над Уест Хем (ВИДЕО+СНИМКИ)

Чилиецът с хеттрик за 5:1 в лондонското дерби, "топчиите" вече са втори

Вълшебен Алексис поведе Арсенал към погром над Уест Хем (ВИДЕО+СНИМКИ)

Арсенал зае второто място във временното класиране на английската Висша лига, след като спечели с категоричното 5:1 гостуването си на Уест Хем в лондонското дерби от XIV кръг.

С основна заслуга за триумфа на „топчиите” бе чилийският национал Алексис Санчес, който наниза хеттрик, а попаденията му бяха кое от кое по-красиви.

Той се превърна и в асистент за първото попадение в срещата, дело на Месут Йозил в 24-ата минута.

То позволи на Арсенал да се оттегли на почивка с гол аванс, а след паузата на сцената излезе Санчес.

В 72-ата минута той преодоля двама съперници, за да вкара от малък ъгъл със силен удар и така да възстанови статуквото.

В 80-ата пък Алексис направи обрата пълен, след като прати топката в далечния ъгъл от границата на пеналта, елегантно финтирайки бранител на „чуковете” преди това.

Само три по-късно резервата Анди Керъл вкара почетното попадение за домакините, засичайки рикоширала от гредата топка за 1:3, но в ответната атака Алекс-Окслейд Чембърлейн вкара красиво попадение с далечен удар. 

Не след дълго Алексис Санчес показа гения си. В 86-ата инута чилиецът бе изведен от Месут Йозил и със страхотно залъгващо движение матира Дарън Рандолф, за да прати топката в мрежата му.

Така чилиецът вече има 24 гола в последните си 24 мача за Арсенал във Висшата лига, а Уест Хем получи за първи път пет гола като домакин в елита на Англия от 2002 г. насам. 


„Чуковете” останаха без победа в шест мача и вече са само на точка от опасната зона, докато Арсенал вече има 31 в актива си и заема второто място, с три след лидера с Челси и с една повече от Манчестър Сити и Ливърпул. Мърисайдци обаче са с мач по-малко, тъй като утре гостуват на Борнемут.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки