Кубрат Пулев: Световната титла се доближава с всеки един мач

"Ако знаех, че ще е три рунда, нямаше да тренирам толкова"

Кубрат Пулев: Световната титла се доближава с всеки един мач

Кубрат Пулев заяви на пресконференцията след мача с Самюел Питър, че нигериецът се е отказал от двубоя заради страх да не бъде нокаутиран, а не защото е имал контузия в ръката. Кобрата добави също, че е бил подготвен за тежък мач, но е знаел, че темпото ще спадне след 3-ия рунд. "Тези три рунда бях малко стегнат, но всичко, което бяхме говорили с моя треньор е да не допускам никакъв удар, почти да не ме докосва. Това беше и стратегията. Поради голямото му отсъствие от ринга е поизгубил рутината. Знаехме, че 4-и, 5-и,  6-и рунд ще забави темпото. За мен лично не беше толкова ръката, видя че идва неговият край и спря да не бъде нокаутиран и да не влезе в болница. Удря тежко, нанесе ми силен удар. Достатъчно опасен е и затова го търпях три рунда."

"
Световната титла с всеки един мач се доближава. Не бързам, имам много енергия. Чувствам се като в пубертета, тренирам като луд. Треньорът понякога казва – „стига толкова, достатъчно”.

"Нанасях му удари и усещах колко тежко му се отразяват. Определено очаквах по-труден мач. Първите рундове са доста трудни, можеше да ме изненада и не бързах. Нямах право на риск, толкова много българи. Знаете, че в бокса един удар  решаващ."

Кубрат сподели, че е наблюдавал срещата на своя брат Тервел до началото на 2-ия рунд, тъй като е трябвало да се подготви за мача срещу Питър. "Профи дебютите не са на супер световно ниво, смятам че си проведе мача добре. Гледах 1-и до началото на 2-и рунд,"

"Бяхме подготвени за такова начало. Ако знаех, че ще е три рунда, нямаше да тренирам толкова", добави с усмивка Кубрат Пулев.

"Мач срещу Кличко не ми е цел или нещо, с което си лягам и събуждам сутрин. Смятам, че е най-удачният път.  Ако се получи, ще е интересно. Аз съм готов. Смятам, че българите заслужават един такъв мач. Готов съм, вече играх един път за световна титла, видях за какво става на въпрос и научих много неща. По-готов съм, дали съм наистина, ще се види след двубоя. Има напълно реална възможност да се проведе в България, ще бъда много щастлив. Ще се радвам изключително много,  ако има в бъдеще по-голяма титла в България. Смятам, че подобен мач изисква своята подготовка, всичко необходимо да се чувствам готов и сигурен в себе си. Няма непобедими, вярвам в себе си и знам, че другите не са с нищо повече от мен. Обичам предизвикателствата, това ме прави жив, това ме прави щастлив. Смятам, че ще му е много трудно с мен, ще видим."

На финал Кобрата си зададе сам въпрос, който очакваше да му бъде отправен от журналистите, но това не стана. "Първата ми работа, след като дам проба за допинга е да си гледам мач и да си видя грешките, защото съм маниак на тема развитие."

Рами Киуан осигури 11-и медал за България от ЕП по бокс

Националът ни се справи с поляк и се класира за полуфиналите в Белград

Отлично: България с 10 медала от Европейското по бокс

Ясен Радев и Радослав Росенов увеличиха броя на отличията в Белград

Още 2 медала за България от ЕП по бокс

Ергюнал Себахтин и Хавиер Ибанес с категорични победи в Белград

Пети медал за България от Европейското по бокс

Аслъхан Мехмедова осигури перфектния завършек на деня

Светлана Каменова и Венелина Поптолева с медали от Европейското по бокс

Станимира Петрова не се качи на ринга

Нови 2 медала за България от Европейското по бокс в Белград

Осигуриха ги Севда Асенова и Златислава Чуканова

Още един четвъртфинал за България на Европейското по бокс

Хавиер Ибаниес без проблеми срещу грък в Белград

Бойните звезди на SENSHI 21 преминаха успешно официалния кантар преди галавечерта

Варна ще бъде свидетел на 14 титанични двубои със сътезатели от 17 държави

Европейското по бокс в Белград започна с български победи

Един успех дели Рами Киуан от медал, Радослав Росенов с летящ старт

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки