Гриша Ганчев: Молихме Йорданеску да остане, сега искам Марчело Липи, но го взеха китайците

Собственикът на ЦСКА-София нарочи журналисти в слугинаж към Лудогорец

Гриша Ганчев: Молихме Йорданеску да остане, сега искам Марчело Липи, но го взеха китайците

Собственикът на ЦСКА-София Гриша Ганчев не даде конкретен отговор какъв треньор се търси за отбора след Нова година и нападна колеги журналисти.

„Като изключим, че много не е задоволително представянето, всичко си е наред. Ние държахме много той /бел. ред. Едуард Йорданеску/ да остане, защото по мнението на всички специалисти е едно много интелигентно момче. Доста му я ясна материята, но човекът не издържа психически и си тръгна сам. Молихме му се оная вечер да остане, прословутия мач с Верея, но той не искаше. Вика „За нищо на света не искам да оставам, искам публиката да е щастлива, явно аз съм причината” и си тръгна”, обясни Ганчев в интервю за Нова телевизия.

Той каза, че му се иска да доведе Марчело Липи, но няма как и атакува персонално журналисти, обвинявайки ги в слугинаж към Лудогорец.

„И на мен ми се иска примерно да ангажираме да кажем кой... кой, кой... Марчело Липи, ама него пък го взеха китайската федерация за техния национален отбор. Ако ме питате за визия, как трябва да изглежда треньорът на ЦСКА, веднага ще ви отговоря, че примерно главният редактор на вестник „Лудогорче” Юлий Москов би се справил със задачата заедно с помощниците си. А като визия за спортен директор е собственикът и не знам там главен редактор ли се води на сайта „Лудогорче” Стилян Шишков. Те са много добре запознати с материята футбол и биха ни свършили работа. Въпросът е да дойде моментът, когато да седнем и да преговаряме с тях”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки