Чикаго пропусна възможност да оглави еднолично общото класиране в НХЛ

Питсбърг влезе в победна серия за първи път от месец насам

Чикаго пропусна възможност да оглави еднолично общото класиране в НХЛ

Крис Крайдър вкара два гола за по-малко от пет минути в последната третина, а отборът на Ню Йорк Рейнджърс победи с 4:2 Каролина и оглави Източната конференция от Националната хокейна лига на САЩ и Канада (НХЛ). Рейнджърс водят с точка пред Монреал и с две пред Питсбърг, който победи с 5:3 Детройт в събота вечер. Дерек Степан отбеляза гол и подаде за други два, а последната шайба за Рейнджърс вкара Майкъл Грабнър. Матс Дзукарело завърши срещата с две асистенции, докато Хенрик Лунквист спря 21 удара и спечели 11-та си победа за сезона. 
Крайдър даде аванс на Рейнджърс 7:35 минути преди финалната сирена, след като се възползва от спасяване на Майкъл Лейтън, отбита шайба и празна вратара. 25-годишното ляво крило на тима от Ню Йорк вкара втория си гол 2:49 минути преди края, след като негов удар се отклони от щангата и попадна зад Лейтън за крайното 4:2.

Фили Кесел се разписа два пъти за Пингвините срещу Червените криле, като той стана и автор на един от четирите гола в полза на домакините в последната третина. Ник Бонино, Джъстин Шулц и Мат Кълън вкараха останалите шайби за Питсбърг в последната част, с което отборът им влезе в победна серия за първи път от месец насам. Марк-Андре Флюри спаси 28 удара във втория си пореден старт на вратата на шампионите, но не успя да отрази шайбата, донесла 314-ия гол в кариерата на легендарния Хенрик Зетеберг. С това шведът се изравни с бившия си съотборник от златните години Павел Дацюк на седмо място във вечната ранглиста на реализаторите за Детройт.

Междувременно отборът на Чикаго пропусна възможност да оглави еднолично общото класиране в НХЛ, след като отстъпи с 1:3 срещу Филаделфия и остана равен с Рейнджърс, но и лидер на запад. Филаделфия пък спечели четвъртата си поредна победа, след като новобранецът Иван Проворов вкара два гола за 31 секунди във втората третина.

ФИС няма да признае за световен рекорд скока на Кобаяши от 291 метра

Японецът направи невероятното постижение на специално изградена за събитието шанца

Лас Вегас записа втори успех над Далас в плейофите на НХЛ

Вижте подробности

Министър Глушков поздрави БФ ски за 100-годишнината

Имате всички основания да посрещнете празника с удовлетворение и гордост

БФСки тържествено отбеляза 100-годишния си юбилей

Министърът на спорта Георги Глушков също награди Цеко Миневс почетен плакет

Александър Георгиев блести с 27 спасявания за Аваланч

Вратарят изигра ключова роля за успеха с 5:2 над Джетс

ОБЗОР: Алекс Георгиев инкасира 7 гола в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от НХЛ

Каролина и Бостън започнаха с домакински победи плейофите в НХЛ

Вижте подробности

Яромир Ягър с нов рекорд

Вижте подробности

Резултатите в НХЛ

Ето как приключиха битките на леда

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки