Берое спря лоша серия срещу безобразно слабия Нефтохимик (ВИДЕО+СНИМКИ)

Иво Иванов и Ерик Почански се разписаха за заралии, Мапуку се скъса да пропуска

Берое спря лоша серия срещу безобразно слабия Нефтохимик (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое сложи край на серията си от 5 мача без победа с 2:0 над Нефтохимик. Ферарио Спасов записа втори успех начело на старозагорци, като головете паднаха преди почивката. Първите си попадения този сезон отбелязаха Иво Иванов и Ерик Почански, а Жуниор Мапуку пропусна три ситуации. Георги Божилов пък не улучи на празна врата.
 
Нафтата не успя да създаде нито едно голово положение и регистрира трето поредно поражение, а и четвърти мач без успех.
 
Началото беше заспало. И двата отбора грешаха много и топката се движеше в централната зона. Берое стоеше малко по-добре и изведнъж можеше да открие в 7-ата минута, но Жуниор Мапуку не улучи близкия ъгъл. 
 
В 22-ата минута отново той беше изпуснат и засече центриране отядсно, но Янко Георгиев скъси ъгъла и блокира. От последвалия корнер Берое откри резултата. Иво Иванов се извиси и стреля с глава, Георгиев изби, но в неговите крака и капитанът на беройци ознаменува своя мач №200 в елита с попадение на добавка. 

 
Нефтохимик не успя да реагира и получи втори гол в 40-ата минута. Ерик Почански и Мапуку разиграха на скорост, като първият беше точен отблизо за 2:0. 

 
Точно преди почивката реферът Стефан Апостолов можеше да изгони набързо Хомей Виктор за груби нарушения в рамките на две минути, но го остави само с един картон. 

 
Треньорът на Нафтата Христо Янев опита да промени нещо с включването на Венци Христов на почивката. Бургазлии обаче трудно противодействаха срещу очевидно по-класния си съперник. 
 
Но Мапуку направи трети пропуск за Берое в 61-ата минута, като несериозно прати в аут след подаване на чисто от Боби Цонев.    

 
С лека ръка Берое продължи да пропуска. В 81-ата минута трима излязоха срещу двама, включително вратаря на Нафтата. Мапуку реши да комбинира с резервата Божилов, който на празна врата изрита в аут. Божилов пък записа 250-ото си участие в елита. 
 

 
Заралии, които запазиха вратата си „суха” след 12 шампионатни двубоя, се изкачиха с две места и вече са 8-и с 21 точки. 
 
Нафтата, който е най-слабият гост през сезона с два 2 спечелени точки навън и голова разлика -14, остава 13-и, предпоследен със своите 12 точки. 




 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки