ЦСКА-София постигна втора поредна победа при Стамен Белчев (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Червените” се наложиха с 2:0 над Пирин на „Армията”

ЦСКА-София постигна  втора поредна победа при Стамен Белчев (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА-София победи Пирин в двубоя от 17-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата, която се проведе на стадион „Българска армия”, завърши при резултат 2:0. Голмайстори стана нападателите Преслав Йорданов и Милчо Ангелов, който влезе като резерва. Това бе втора поредна победа за „армейците” под ръководството на треньора Стамен Белчев.

 

С този успех „червените” събраха 31 точки и заеха третото място, като изместиха Локомотив (Пловдив). Пирин е девети с 18 точки. Интересен детайл от срещата в „Борисовата градина” е, че „орлетата” не отправиха нито един точен удар за целия мач.

 

Благоевградчани започнаха по-добре двубоя и още в осмата минута гостите можаха да поведат. Тогава след рейд на Даниел Младенов албанецът Ндуйе Муйеци получи топката и стреля от фронтална позиция, но изстрелът профуча над вратата.

 

След 4 минути обаче ЦСКА-София откри резултата след статично положение. Кирил Десподов центрира от ъглов, в наказателното поле Рафаел Перес игра с глава и принуди вратарят Красимир Костов да спаси. Той успя да отрази с една ръка, но прати прави при дебнещия нападател Преслав Йорданов, който се възползва от „подаръка” и се разписа.

 

След това „червените” поеха инициативата и атакуваха по-често атакуваха, като създадоха немалко грижи за защитата от Благоевград. В 30-ата минута Антон Недялков проби по лявото крило и отправи центриране, топката рикошира в тялото на Тони Тасев, описа дъга и „кацна” върху напречната греда.

 

През първото полувреме наставникът на ЦСКА-София Стамен Белчев трябваше да направи принудителна смяна. Арсенио Нунеш получи контузия и на негово място влезе Кристиян Малинов.

 

Пирин разчиташе предимно на контри и на статични положения, но така и не успяха да отправят точен удар за първите 45 минути към Георги Китанов.

 

ЦСКА-София започна агресивно второто полувреме и в 55-ата минута пред домакините се откри добра възможност за втори гол. Станислав Манолев стреля силно след статично положение, топката мина през куп от играчи и профуча покрай лявата греда.

 

В 71-ата минута „червените” направиха най-сериозния си пропуск. След добра атака Никола Колев получи по лявото крило, напредна и подаде към Преслав Йорданов, който веднага стреля, но топката мина на сантиметри от гредата. Изпълнението му не бе особено силно, но и Краси Костов нямаше как да се намеси навреме, ако кълбото бе насочено в очертанията на вратата. 

 

До края на мача домакините не спряха да атакуват и влезлият като резерва Милчо Ангелов оформи крайното 2:0. В третата минута на добавеното време Диого Виана навлезе в наказателното поле, справи се с трима защитници  и подаде към Малонев. Той веднага пусна остър пас към Ангелов и нападателят от 2-3 метра не остави шансове на Костов. 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки