След спорно съдийство пред празните трибуни в „Коматево“, Ботев сложи край на негативната си серия (ВИДЕО)

„Канарчетата“ се наложиха драматично над намиращия се в подем до този момент Верея

След спорно съдийство пред празните трибуни в „Коматево“, Ботев сложи край на негативната си серия (ВИДЕО)

Отборът на Ботев постигна драматична победа с 2:1 над Верея в последен мач от 17-ия кръг на Първа професионална лига. По този начин „канарчетата“ прекъснаха дългата си негативна серия, след като не познаваха вкуса на успеха от 16-и октомври, когато се наложиха като гости над другия старозагорски тим - Берое с 4:3.

 

Поради наказание "жълто-черните" приеха своя съперник пред празни трибуни на базата в Коматево. Тодор Неделев откри резултата в полза на домакините, реализирайки дузпа в 19-ата минута, а Жоао Пауло удвои в 74-ата. Три минути по-късно Момчил Цветанов върна едно попадение за заралии, а в 83-ата Георги Андонов пропусна 11-метров наказателен удар в полза на Верея.

 

Срещата бе белязана от спорното съдийство на Георги Димитров, като и двете дузпи, които той отсъди, бяха дискусионни.

 

След равностойни начални минути се стигна до 18-ата, когато Косоко изведе Жоао Пауло в наказателното поле на гостите. Хасани влезе на шпагат и игра първи с топката, но миг по-късно бразилецът в състава на Ботев закачи краката му и се строполи на тревата. Главният арбитър обаче веднага посочи бялата точка, въпреки възраженията на старозагорци. Зад топката застана капитанът на „канарчетата“ Тодор Неделев, който хладнокръвно реализира, пращайки топката в десния ъгъл.

 

След като изязоха напред в резултата, домакините поеха инициативата и до края на първата част бяха по-активният тим. До чисти голови ситуации пред някоя от двете врати до почивката обаче така и не се стигна.

 

„Жълто-черните“ започнаха по-добре и второто полувреме. Първи до по-сериозна опасност обаче стигнаха момчетата, водени от Александър Томаш. Георги Андонов отправи много силен удар от далечна дистанция, след който стражът на домакините Георги Георгиев само изгледа как топката преминава на сантиметри встрани от вратата му.

 

Коварен изстрел на Сукуна, рикоширал в гърба на бранител на Ботев, пък също можеше да изненада вратаря на пловдивчани, но той отново бе нащрек и успя да избие.

 

В ответната атака на "канарите" в 74-ата минута, Жоао Пауло удвои преднината на своя тим, записвайки 11-то попадение на сметката си през сезона. Неделев изведе бразилеца, който от своя страна преодоля Иван Караджов и вкара в опразнената врата.

 

Само три минути по-късно обаче гостите върнаха интригата в мача, намалявайки резултата чрез Момчил Цветанов. След центриране отдясно на Здравко Илиев, Васил Калоянов игра с глава към Георги Андонов, който с едно докосване прехвърли вратаря на Ботев, а Цветанов довкара топката от непосредствена близост.

 

Драмата стана пълна в 82-ата минута, когато главният съдия Димитров отсъди нова спорна дузпа, този път в полза на Верея, за нарушение на Крум Стоянов срещу Момчил Цветанов в наказателното поле.

 

Капитанът на гостите Андонов обаче пропусна наказателният удар, след като прати топката в напречната греда.

 

В крайна сметка за повече емоции на базата в Коматево нямаше време и Ботев успя да се поздрави с трите точки. По този начин възпитаниците на Николай Киров се изкачиха на осма позиция в класирането с актив от 21 пункта, докато Верея е седми с 22.

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки