Лудогорец мечтае за чудо на Никулден в Париж

Сбогом, Шампионска лига, здравей…

Лудогорец мечтае за чудо на Никулден в Париж

Тази вечер Лудогорец ще се покаже на бляскавата сцена в Париж.

В 21:45 часа разградчани ще излязат на "Парк де Пренс" в опит да сътворят своята поредна луда история.

И със сигурност ще се надяват на този стадион отново да се случи чудо, каквото стана на 17 ноември 1993 година. Да, какъвто и да е изходът от мача с ПСЖ, Лудогорец ще каже: "Сбогом, Шампионска лига, здравей...". Вариантите са два - нови незабравими и драматични вечери в Лига Европа напролет, или сблъсък с тъжната родна футболна действителност.

Реалностите са такива, че логично от група А на Шампионската лига излизат ПСЖ и Арсенал. В момента орлите са трети заради по-добрите си показатели в преките двубои с Базел. И за да запазят позицията, която праща на 1/16-финал в Лига Европа, ще трябва да спечелят точно толкова от парижките си домакини, колкото швейцарците от сблъсъка си с Арсенал на "Санкт Якоб" (при загуба от ПСЖ Базел трябва да падне от артилеристите).

Привидно изглежда, че Лудогорец държи съдбата в собствените си ръце, но... Ако мачът беше преди 20 години, някой от щаба на орлите щеше да е с транзистор на резервната скамейка, за да предава новините, идващи от Швейцария. Сега се намираме във високотехнологична ера и това няма да се налага. Но със сигурност всички в тима ще чакат помощ от Арсенал. Възпитаниците на Георги Дерменджиев не могат да се надяват на намигване от домакините, а ще трябва да си заслужат такова от съдбата.

Защото парижани ще гонят първото място в групата, което със сигурност ще си гарантират при победа. Най-вероятно Георги Дерменджиев ще направи рокади по състава спрямо този, който излезе срещу Базел на "Васил Левски". Целта му ще е тимът да е по-бърз и да успее да се възползва от оставените празни пространства от французите. Разградчани този път няма да тръгнат сляпо да се надиграват с очевидно по-класния съперник, както се случи при гостуването на Арсенал на "Емирейтс". А ще опитват по-често да държат топката с цел да изнервят парижани. На вратата

Георги Дерменджиев отново ще заложи на Владислав Стоя нов. В последно време националът възвърна формата си В последния кръг на Първа лига пусна лек гол срещу Левски, но в края на срещата направи виртуозно спасяване, с което запази трите точки. В отбрана колебанията на треньора са свързани единствено с това кой да играе като десен бек - Сисиньо или опитният Йордан Минев. С по-големи шансове да започне е първият. Карето в защита ще допълват Натанаел, Пало-мино и Моци. В средата на терена ще е капитанът Дяков, а до него ще действа Анисе. Дерменджиев има дилеми и за това как да изглежда атаката му. По-вероятно е специалистът да се върне към варианта с Кафу на върха на нападението за сметка на Кешерю. Така Лудогорец ще бъде по-непредсказуем, защото Кафу умее да използва предоставената му свобода. Ако той играе като фалшива деветка, то по фланговете ще са Мисиджан и Вандерсон. В случай че Кешерю започне, Кафу ще е вдясно, Вандерсон вляво, а Мисиджан ще остане на пейката. Добрата новина за Дерменджиев е, че ще може да използва Марселиньо. Бразилецът задава темпото на игра, а колко е важен за тима си, се видя ясно при домакинството на Базел - без него отборът изпитваше сериозни трудности при организирането на атаките.

След кошмарното 0:3 от закъсалия Монпелие в последния кръг на френското първенство ПСЖ ще настоява да се покаже в съвсем друга светлина. Босът шейх Насер ал-Хелайфи вече заяви, че иска първото място в групата, и от тази гледна точка мачът с Лудогорец е най-важен за тима му до края на годината. Треньорът Унай Емери пък със сигурност ще захвърли експерименталната тактика 4-3-3, ползвана с Монпелие, и ще се върне на познатото 4-2-3-1. Той няма да може да разчита в халфовата линия на наказания италиански национал Марко Верати. Извън сметките са още Рабио, Курзава и Пасторе, които са контузени. До последно под въпрос ще е Тиаго Мота. Емери обаче ще пусне останалите от тежката артилерия - Кавани, Ди Мария, Лукас Моура... Възможно е специалистът да съхрани някой измежду защитниците си Маркиньос и Максуел, или поне да ги предупреди да са внимателни. Причината е, че ако получат жълт картон, ще бъдат наказани за един мач.

Със сигурност на Лудогорец няма да му е леко тази вечер. Но точно в такива двубои показваш колко струваш и докъде си стигнал в развитието. Не на последно място от изхода на двубоя на "Парк де Пренс" ще зависи и трансферната политика през зимата. И ако няма пролетни евродвубои, то най-вероятно ще се стигне до продажба на част от звездите. Всичко зависи от това какво ще се случи тази вечер в Париж и Базел.  

Мачът ПСЖ – Лудогорец стартира в 21:45 часа и ще бъде излъчван от bTV action, a Novsport.com ще го проследи на живо посредством чат-коментар на всички интересни моменти.

Полша има малки шансове срещу Нидерландия

Без капитана си Левандовски

Дания е фаворит срещу Словения

Двата отбора дават старт на битката в Група С на Евро 2024

Берто Фогтс: Кроос е като Нетцер

"Гюнтер ни водеше и винаги настройваше перфектно ситуацията", заяви той

Брайтън назначи най-младия мениджър в историята

Фабиан Хюрцелер е на едва 31 години

Роси: Първото полувреме беше много лошо за нас

Селекционерът на Унгария коментира загубата от Швейцария

Якин похвали звездата на Лудогорец след успеха над Унгария

Селекционерът на Швейцария е знаел, че може да разчита на Квадво Дуа

ПСЖ с мераци да привлече халфа Жоао Невеш

В момента в ПСЖ играят цели четирима португалци – Гонсало Рамош, Витиня, Данило Перейра и Нуно Мендеш

Йонатан Та разкри при какво положение би се разделил с Леверкузен

Той би играл само за Байерн

Гранит Джака: Горд съм, че спечелихме срещу Унгария

Капитанът на Швейцария бе много щастлив от успеха

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки