Сензациите в пресата: Куп оферти за "сини" играчи през зимата

И още: "ЦСКА-София е много далеч от Асприля"

Сензациите в пресата: Куп оферти за "сини" играчи през зимата

Сензациите в пресата от днес, вторник, 13-и декември 2016 година:

 

"Меридиан мач": Куп оферти за "сини" играчи през зимата

 

Доброто представяне на Левски не остава незабелязано. Макар да са на второто място във временното класиране, "сините" правят силна есен, което  доведе до доста сериозен интерес към техни играчи през зимния трансферен прозорец. На "Герена" вече са пристигнали запитвания за няколко футболисти. За момента от клуба не смятат да правят масова разпродажба, тъй като спортно-техническият щаб иска да запази ядрото на тима и да надгражда с оглед сериозните амбиции за пролетта. В същото време обаче няма да е изненада, ако един или повече играчи бъдат продадени през януари и така да бъде попълнен бюджета за нови попълнения.

 

Сред футболистите, които са хванали окото на чужди емисари, най-вероятно попадат Божидар Краев, Бабатунде Адениджи и Джереми де Ноойер. Това са едни от най-младите играчи в отбора и е нормално именно те да са най-апетитна хапка за евентуалните купувачи.

 

В същото време на "Герена" чакат развитие и по няколко входящи трансфера. Треньорът Елин Топузаков вече няколко пъти сподели, че се нуждае от 4-5 нови играчи на всички постове. Последните информации са, че от клуба са доста близо до привличането на двама класни футболисти, но засега имената им се пазят в тайна.

 

"Меридиан мач": ЦСКА-София е много далеч от Асприля

 

ЦСКА-София е много далеч от привличането на доскорошната звезда на Литекс Дани-ло Асприля, научи „Меридиан Мач". Наскоро от „Армията" тръгнаха слухове, че фантастичният колумбиец, който правеше Левски на пух и прах, може да се завърне в България. Шансът това да стане към днешна дата е под 5 процента. Асприля е един от основните футболисти на Ал Аин, който се бори за титлата в ОАЕ и клубът в никакъв случай не би се разделил с него. Припомняме, че колумбиецът беше продаден от Литекс на Ал Аин за над 2 000 000 долара.

 

В същото време стана ясно, че Станислав Манолев със сигурност ще напусне ЦСКА-София след последния мач.  Бившият национал призна, че вече си търси отбор зад граница. Според източници на „Меридиан Мач" той се е предложил на казахстанския Астана, където треньор е Станимир Стоилов. Двамата са в отлични взаимоотношения. Те са разговаряли по телефона, за да обсъдят евентуален трансфер. Манолев иска да отиде в Астана още през януари, когато стартира подготовката на казахстанците за новия сезон. Все още не е ясно дали Мъри ще се съгласи да вземе Станислав, с който работи в Литекс преди години. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки