Славия се пребори за точката срещу Локо (Пд) на „Лаута” (ВИДЕО)

Двубоят завърши 1:1, „белите” играха последните десетина минути с 10 човека

Славия се пребори за точката срещу Локо (Пд) на „Лаута” (ВИДЕО)

Локомотив (Пловдив) и Славия завършиха при равенство 1:1 в двубоя от 19-ия кръг на Първа професионална лига. Срещата се проведа на стадиона в парк „Лаута”, а домакините се радваха на сериозна подкрепа въпреки ранния час на мача.

 

Отборът на Славия завърши с 10 души, след като младият защитник Петко Христов получи два жълти картона в заключителните минути.

 

Първото полувреме предложи бърз и атакуващ футбол, а интересните и опасни положения и пред двете врати не липсваха. Резултатът бе открит в 9-ата минута. Тогава Димитър Велковски центрира от ъглов, в наказателно поле Кирил Котев не покрит добре и опитният защитник с глава се разписа. Младият вратар на Славия – 17-годишният Антониос Стергиакис – нямаше добра видимост в тази ситуация и нямаше как да се намеси навреме.

 

Славия реагира и погледна смело към вратата на Локомотив (Пд). Гостите от София атакува само по лявото крило, където много активен бе Николай Димитров. В 22-ата минута той изпълни добре пряк свободен удар, като насочи топката в горния десен ъгъл и принуди Ясин Ел Харуби да се намеси решително.

 

Малко след това Хичо отново предизвика смут в наказателното поле на Локо. Той навлезе в наказателното поле и стреля силно, вратарят изби, но прати право към Семерджиев. Младият играч не стреля веднага, въпреки че на изгодна позиция, а подаде към Калоян Кръстев. Нападателят би, но Котев застана на пътя на топката.

 

В 31-ата минута домакините бяха много близо до втори гол. Димо Бакалов стреля технично от границата на наказателното поле, топката обаче се отби от напречната греда. Стергиакис успя да отклони топката с върха на пръстите си и така да я прати към гредата.

 

В края на полувремето усилията на Славия дадоха резултат. Божидар Васев изравни след силен шут и неумела намеса на Ел Харуби – вратарят направи крачка в страни и в последния момент се опита да избие. Удари топката, тя тупана на земята, отскочи и влетя във вратата.

 

Локомотив (Пловдив) започна по-активно и агресивно второто полувреме и още в началните минути можеше да си върне преднината. В 50-ата минута Веселин Марчев стреля към далечния ъгъл технично, но топката профуча покрай гредата. При тази ситуация Стергиакис не помръдна от мястото си.

 

След около пет минути Павел Виданов пропиля златна възможност. Димо Бакалов центрира от пряк свободен, защитникът се откъсна от купа с игра в наказателното поле и стреля сам срещу вратаря, но прати в аут.

 

В 63-ата минута отново след намеса на Стергиакис топката се отби от напречната греда. Този път ударът бе отправен от Дани Кики, който завърши хубава атака на „смърфовете”. 

 

Голмайсторът на Локо Мартин Камбуров на три пъти опита да се разпише от пряк свободен удар, но във всеки път мерникът му бе неточен, въпреки че топката бе залагана на удобни позиции. 

 

Младият защитник на Славия Петко Христов на два пъти фаулира Димо Бакалов в 82-ата и 85-ата минути, за което получи два жълти картона. 

 

В края на срещата славистите удържаха на натиска на Локомотив, като дори можеха да измъкнат целия комплект точки от Пловдив. Първо Балджийски се откъсна в половината на домакините, но отигра леко несериозно и стреля слабо към Харуби. След това влезлият като резерва Валери Домовчийски не успя да засече от близо. 

 

 

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки