Здравословното състояние на Шумахер остава тайна

Семейството иска да помогне и на други хора

Здравословното състояние на Шумахер остава тайна

Здравословното състояние на Михаел Шумахер ще продължи да бъде тайна за обществото, но семейството и мениджърският екип на бившия пилот от Формула 1 започват нова инициатива и създават фондация, вдъхновена от битката на германеца за неговия собствен живот. Идолът на безброй фенове на надпреварата претърпя тежък инцидент във Франция на 29-и декември 2013-а година, а от края на 2014-а насам неговото възстановяване протича в Швейцария.

 

"Здравословното състояние на Михаел и възстановяването му са негова лична зона, която нямаме намерение да прекрачваме с коментари. Предпочитаме да предпазим личното му пространство. Всичко казано от нас относно здравето му ще прекрачи тази граница", заяви неговият агент Забине Кем.

 

"Наясно сме, че на повечето хора им е трудно да проумеят това, но бъдете сигурни, че ние просто се опитваме да защитаваме Михаел. Благодарни сме на хората, които проявяват разбиране, както и на тези, които постоянно се интересуват от състоянието му. Михаел винаги е пазил ревностно своето лично пространство, та дори и през най-успешните си години във Формула 1. За него винаги е имало ясна граница между публичната персона и личността", добави тя.

 

За да изрази по някакъв начин благодарността си към всички хора, които подкрепяха Шумахер през последните три години, семейството на бившия пилот възнамерява да превърне инициативата #KeepFighting във фондация, подпомагаща хора в силно затруднено положение.

 

"Идеята на инициативата е да покаже на хората, че вярата в даването е огромна - послание, което не е отправено само в моторния свят - това е нещо глобално. Искаме да вдъхнем кураж и на други хора. Те не бива никога да се предават", допълни съпругата на 7-кратния световен шампион Корина Шумахер.

ОФИЦИАЛНО: Сезон 2025 във Формула 1 започва в Мелбърн

Австралия отново си връща първото състезание за годината

В Италия считат Сайнц за сигурен в Мерцедес

Испанецът подписва за 1+1 години със "сребърните стрели"

Алонсо се прицели в титлата през 2026 година

Испанецът преподписа с Астън Мартин в четвъртък

Официално: Алонсо остава във Формула 1

Испанецът подписа нов договор с Астън Мартин

Пилотите скочиха на спринта в Китай

Шанхай ще е домакин на първото спринтово състезание за сезона

Тото Волф: Интригата във Формула 1 приключи

Босът на Мерцедес е сигурен, че Верстапен отново ще е световен шампион

Верстапен четка екипа си

Вижте какво каза нидерландецът след успеха в Япония

Трета двойна победа за Ред Бул през сезона

Вижте подробности

Хамилтън:  Най-доброто усещане през последните три години

Пилотът на Мерцедес доволен от своя болид

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки