Мавродиева е спортист на годината в Сливен

Гюлетласкачката завоюва шесто място на Световно, пето място на Европейско и стана балканска шампионка

Мавродиева е спортист на годината в Сливен

Гюлетласкачката Радослава Мавродиева е спортист №1 на община Сливен за 2016 година.

Това съобщиха от пресцентъра на общината, която днес организира награждаване на най-добрите спортисти. Мавродиева завоюва шесто място на Световно първенство по лека атлетика за жени в зала, пето място на Европейско първенство в зала за жени и стана балканска шампионка в дисциплината тласкане на гюле. Тя беше единствената състезателка от Сливен, която участва в Олимпийските игри в Рио.

Сред 10-те най-добри спортисти на община Сливен за 2016 година са Момчил Караилиев (троен скок), Божидар Андреев (вдигане на тежести), Даниела Пандова (вдигане на тежести), Божидар Темелков (самбо), Васил Маринов (вдигане на тежести), Леман Гичмен (самбо), Яница Петкова (самбо), Петър Ангелов (вдигане на тежести) и Валентин Георгиев (вдигане на тежести).

За най-добър спортист с увреждания на община Сливен за 2016 г. е отличен Димитър Йорданов, състезател по тенис на маса и бадминтон. Специалната награда на Постоянната комисия на децата, младежта и спорта към Общински съвет - Сливен беше присъдена на състезателката по вдигане на тежести Даниела Пандова, завоювала второ място на Европейско първенство за девойки до 23 години в категория до 48 килограма. Призът "Най-добър треньор на община Сливен за 2016 година" беше връчен на Валентина Желязкова, треньор на спортист №1 Радослава Мавродиева. Най-добрите спортисти на Сливен за 2016 година получиха парични премии.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки