ЦСКА уреди първите си две зимни попълнения

Преслав Йорданов и Борис Галчев си тръгват, Китанов остава

ЦСКА уреди първите си две зимни попълнения

ЦСКА вече е договорил две от зимните си попълнения, съобщи "Тема Спорт".

От "Армията" обаче не бързат с обявяването на имената им, въпреки че всичко между страните е уточнено. Продължават преговорите с още състезатели от чужбина.

По време на паузата в шампионата в ЦСКА ще акостират футболисти, на които се възлагат надежди да повишат класата на отбора през втория дял от първенството. Играчите, които вече могат да се считат за сигурни нови попълнения, са наблюдавани дълго време от скаутското звено на клуба.

От Борисовата градина са набелязали за привличане и половин дузина млади таланти, които могат да подсилят формациите от ДЮШ. От началото на януари там работа официално ще започне Митко Джоров.

Както вече е известно, ЦСКА ще подпише договори със състезатели, играещи на постовете централен нападател, защитник и крило. Всички нови попълнения ще са под 30-годишна възраст. Така единственият, който преминава тази граница, в състава ще продължи да бъде Станислав Манолев (31 г.).

Стига, разбира се, той да остане в отбора и за пролетта. Манолев има договорка с ръководството да си тръгне при добра оферта от чужбина. Всичко около неговото бъдеще в клуба ще стане ясно до края на януари. В случай на раздяла с него ЦСКА може да се окаже с най-младия състав в първенството по време на втория дял.

От ръководството на ЦСКА възнамеряват да представят накуп всички попълнения след Нова година. Това ще стане вероятно преди първата тренировка на отбора за 2017-а. Другият вариант е новите да бъдат представени преди заминаването за лагера в Испания. Там ЦСКА ще изиграе редица сериозни контроли, като сред съперниците ще са Динамо Киев, Спартак Москва и Базел.

На "Армията" работят усилено по селекцията, като клубът ще привлече основно чуждестранни попълнения. Бройката им ще бъде между трима и петима. Чака се централен нападател, който да замести Преслав Йорданов.

Таранът почти сигурно ще разтрогне с клуба по взаимно съгласие. Същото ще стори и ветеранът Борис Галчев. Сред напускащите ще има поне още двама.

В същото време стана ясно, че вратарят Георги Китанов ще остане на "Армията". В средата на декември се появиха информации, че ЦСКА може да се раздели с него за сметка на украински вратар. Това обаче няма да се случи и привлеченият през лятото от Черно море 21-годишен страж ще продължи да пази вратата на червените.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки