Петев: Имаше натиск да викам играчи в националния отбор +ВИДЕО

Валери Божинов най-малко има право да говори, казва треньорът

Петев: Имаше натиск да викам играчи в националния отбор +ВИДЕО

"Имаше натиск към мен, най-вече през медиите, да викам определени играчи в националния отбор", призна бившият селекционер Ивайло Петев. Той обаче бе категоричен, че винаги е избирал футболисти единствено по своя собствена преценка.

Двукратният шампион с "Лудогорец" напусна поста след победата над Люксембург (4:3) в световна квалификация, след което пое хърватския хегемон Динамо (Загреб).

"С националния тим стартирахме отлично годината с двете контроли срещу Португалия и Македония. После дойде много слабото представяне в Япония. Мачът с Люксембург, макар че победихме, бе разковничето за моето бъдеще. Реших да поема клубен тим, защото все още съм млад и се развивам. Не съжалявам - това бяха три напрегнати месеца на ново място. Имаше сътресения, но със старанието на всички успяхме да закрепим положението".

Въпрос дали Петев е имал конфликт с отделни играчи като Валери Божинов и Петър Занев, които открито и остро критикуваха треньора, предизвика нервен смях у специалиста и той каза:

„Вижте, аз не съм имал конфликт с абсолютно никого. За Валери (Божинов) мога да кажа едно нещо – той най-малко има право да коментира каквото и да било. А за Занев – той много лошо се представи на контролата в Турция и поради тая причина съм сметнал да не го вика. Който футболист остане резерва е недоволен. Който остане извън списъка, също е недоволен. Това са нормални реакции”.

Петев допълни, че парите не са били водещият фактор при решението да напусне България. "Основната причина е негативизмът. Винаги съм имал подкрепа от Борислав Михайлов, за което му благодаря. Наясно сме всички какво е нивото на нашето първенство, какви поколения идват отдолу. Прецених, че в този момент е добре да опитам нещо ново. Националният отбор е обект на целенасочени атаки, атмосферата се разваля заради лични интереси. Ако това не се промени, годините ще минават, а ние трудно ще се класираме на голям форум".

Цялото интервю гледайте тук:

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки