Карлос Кейрош напусна поста селекционер на Иран

"Не е нормално да ми казват, че федерацията няма ресурс да осигури подготовката на националния си отбор"

Карлос Кейрош напусна поста селекционер на Иран

Селекционерът на националния отбор по футбол на Иран Карлос Кейрош подаде оставка от поста, тъй като не получавал достатъчно подкрепа от местната футболна федерация.

В момента Иран е начело в класирането в своята група по пътя към Световното първенство в Русия през 2018-а година и се намира на 29-о място в ранглистата на ФИФА, което го прави най-високопоставения отбор от Азия за момента.

Кейрош е начело на националния отбор на Иран от 2011-а година насам, като ги класира на Мондиал 2014 в Бразилия. В тези 6 години с отбора той няколко пъти е подавал оставка, но шефовете са го връщали на работа. Сега обаче той заяви, че положението е прекалено сериозно.

"Не е нормално да ми казват, че федерацията няма ресурс да осигури подготовката на националния си отбор преди решителните световни квалификации. Аз какво да направя повече?", ядосва се португалецът.

Но се оказва, че той има проблеми и с треньорите на някои местни отбори като Бранко Иванкович, който се оплака, че са му взети седем важни играчи от неговия Персеполис точно преди решителен мач в азиатската Шампионска лига.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки