17-годишен състезател по джу-джицу стана Спортист №1 на Ловеч

Пламен Богданов се утвърди през 2016-та като един от най-силните млади състезатели на България в джу-джицу

17-годишен състезател по джу-джицу стана Спортист №1 на Ловеч

Топсъстезателят по джу-джицу Пламен Богданов бе избран за спортист № 1 на Ловеч за 2016 г. 17-годишният  възпитаник на местния спортен клуб „Вароша” получи от кмета Корнелия Маринова статуетка „Олимпийски надежди”, почетна грамота и картината „Чардака на Янковата къща” на художника Атанас Атанасов. Ежегодните награди на най-добрите спортисти в града на люляците бяха връчени на стилна церемония, състояла се снощи в камерната зала на Ловчанско читалище „Наука 1870 г”. Те са резултат от традиционната анкета за излъчване на идеалната десетка на ловешкия спорт, в която този път попаднаха само юноши. 

 

Победителят Пламен Богданов се утвърди през 2016-та като един от най-силните млади състезатели на България в джу-джицу.  Той е само на 17 години, но вече е двукратен държавен шампион и двукратен шампион на фестивал по бойни спортове с международно участие. Спечели безапелационно първото място  в категория до 62 кг. на 12-то открито държавно първенство в Димитровград в края на май. Извоюва категорична победа в същата категория и на Националния фестивал на бойните спортове в зала „Арена Армеец“ в София. В актива му е и трето място на традиционния турнир „Св. Георги” в София. Негови треньори са Петър Магеранов и Христо Кадийски.

 

В Топ10 следват: лекоатлетът Георги Гергов (19 г.), борецът Лоренцо Илиянов (13 г.), каратистът Пламен Стоянов (14г.), състезателят по ориентиране Константин Василев (13г.), хандбалистите Преслав Станчев (16г.) и Мартин Ангелов (15г.), двойката по акробатичен рокендрол Кристина Христова (11г.)-Николай Петков (13г.), лекоатлетът Владислав Тотев (15 г.) и състезателката по авиомоделизъм Ванеса Вескова  (15г.).  Със специална грамота за прогресиращ състезател пък бе отличен 18-годишния състезател на СК „Стратеш атлетик” Йоан Филипов.  Всички състезатели, намерили място в десeтката, получиха статуетки с богинята на победата Нике и почетни грамоти.  Младият треньор по ориентиране и лека атлетика Константин Василев бе награден с почетна значка на Ловеч за всеотдайната си работа и за развитие и популяризиране на детско-юношеския спорт. Със същото отличие бяха удостоени известния треньор по карате и джу-джицу Петър Магеранов и дългогодишния преподавател по физическо възпитание в местното ОУ „Васил Левски” Светослав Денчев.   Специален гост на тържеството бе дългогодишният спортен деятел Валентин Заяков, съветник на министъра на младежта и спорта. Той отправи сърдечни пожелания към ловешките спортисти и треньори. За доброто настроение на всички пък се погрижиха талантливата млада изпълнителка Яна Димитрова, известната пианистка Теодора Николова и две от двойките на местния клуб по акробатичен рокендрол „Роксмайл”.

 

Класацията на десетте най-добри спортисти на Ловеч има дългогодишна история. След известно прекъсване в първите години след демократичните промени в страната, през 1994-а анкетата е възстановена от спортните журналисти Стилиян Ачков, Цветомир Йотов и Никола Колев. През 2005 г. Община Ловеч също засвидетелства своята съпричастност към идеята, като учредява ежегодна персонална награда „Спортист на годината” – статуетка, изработена от скулптора Спас Дочев, която се присъжда за значими постижения в областта на спорта. Така сега на практика се проведе 23-ата традиционна анкета „Спортист на годината” на Ловеч след нейното възобновяване през 1994 г.

Чакането свърши – вижте пълната бойна карта на SENSHI 21

Бойната карта на SENSHI 21 включва 14 силни двубоя с 28 мощни атлети от 17 страни

Стойка Кръстева: Развиваме се в правилна посока

Доволни и заредени с оптимизъм се прибраха от Европейското първенство за младежи и девойки в Пореч българските национали по бокс

Уайлдър: Ще разбия главата на Жан, а после идва ред на Джошуа

Американецът е оптимист

Голяма победа за Петко Петков в Рим, спечели престижно състезание

Родният футболист трупа успехи в бразилското жиужицу

Българин стана европейски шампион по бокс

Викторио Илиев триумфира при младежите в Хърватия

Страхотно! Отвори се нов шанс за български медал на Олимпийските игри

Натурализирахме световна звезда

Трима българи на финал на Европейското по бокс за младежи

Вижте подробности

Европейската федерация по бокс засне филм за Стойка Кръстева

Вижте подробности

Усик не може да се справи с мен, убеден е Тайсън Фюри

Британецът с поредно интересно изказване

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки