Вожняцки отпадна от турнира в Сидни, Бушар вече е на полуфинал

Бившата водачка в женската тенис ранглиста Каролинe Вожняцки (Дания) не успя да преодолее четвъртфиналите на турнира в Сидни.

Вожняцки отпадна от турнира в Сидни, Бушар вече е на полуфинал
Бившата водачка в женската тенис ранглиста Каролинe Вожняцки (Дания) не успя да преодолее четвъртфиналите на турнира в Сидни. При температура от 40 градуса по целзий тя отстъпи на Барбора Стрицова с 5:7, 7:6 (6), 4:6 в мач, който продължи три часа и 19 минути. И двете състезателки искаха лекарска помощ във втория сет заради травми на крака. Вожняцки тук прояви повече воля и след като отстъпваше с 2:5, а също така и с 0:5 в тайбрека, успя да направи обрат и в двата случая.
 
Стрицова ще играе в следващия кръг с победителката от мача между поставената под номер 2 в схемата Агниешка Радванска и квалификантката Дуан Инин.
 
Бившата финалистка от "Уимбълдън" Южени Бушар продължава с доброто си представяне и отива на полуфинал след 6:2, 6:3 срещу рускинята Анастасия Павлюченкова. Бушар беше фантастична през 2014 година, когато достигна до полуфиналите на Откритото първенство на Австралия и на "Ролан Гарос", преди да играе финал на "Уимбълдън". Но след тази серия имаше единствено достигнат четвърти кръг на турнир от Големия шлем и се срина до 46-о място в ранглистата в края на миналата година.
 

Родената в Сидни Йохана Конта от Великобритания ще бъде съперничка на Бушар на полуфинала. Конта се справи с Дария Касаткина с 6:3, 7:5, след като проби сервиса на съперничката й в 11-ия гейм, а при сервирането за мача й помогна двойна грешка. През миналата година на "Аустрелиън Оупън" Конта стана първата британка, достигнала до полуфинал от 1983 година, след което отстъпи на Анжелик Кербер (Германия). 

Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки