Радослав Янков радва деца за световния ден на снега

Световният шампион в паралелните дисциплини по сноуборд изненада малчуганите

Радослав Янков радва деца за световния ден на снега

 Носителят на Световната купа в паралелните дисциплини по сноуборд Радослав Янков зарадва децата в Банско днес за шестото издание на Световния ден на снега. След поредната си тренировка Радо се снима с новите надежди в ските и сноуборда на Бъндеришка поляна. 

Специално за 6-ото издание на Световния ден на снега концесионерът на ски зона Банско – "Юлен", пусна за поредна година лифт карта за деца до 12 г. само за 1 лев. Намалението е във връзка с глобалната инициатива на ФИС, чиято цел е да запали подрастващите за зимните спортове, ще има и за възрастни, студенти и ученици. 

Тази неделя всички могат да ползват кабинковата въжена линия срещу 10 лв., вместо съответно за 28 и 25 лв. Световният ден на снега се празнува през 2017-а година в 42 държави и в общо 500 зимни курорта и ще обхване над 800 000 деца. Мотото на Световния ден на снега „Открий, забавлявай се, изживей“ е свързано с незабравимите срещи със зимните спортове. Вчера празникът бе в Боровец, а днес освен в Банско Световният ден на снега се отбелязва и в Пампорово и в София в Южния парк. Витоша ще отбележи Световният ден на снега на 21 януари с голям зимен фест пред хижа "Алеко", който ще е част от календара на София 2018 европейска столица на спорта.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки