Вавринка оцеля в петсетов трилър с Клижан

Швейцарецът ще се изправи срещу Стийв Джонсън във втория кръг

Вавринка оцеля в петсетов трилър с Клижан

Стан Вавринка оцеля в петсетов сблъсък срещу словака Мартин Клижан в мач от първия кръг на Откритото първенство на Австралия, след победа с 4-6, 6-4, 7-5, 4-6, 6-4. 

 

Шампионът на Аустрелиън Оупън през 2014-та година имаше сериозна съпротива от страна на 35-я в света левичар, но в крайна сметка успя да спечели битката в мач, продължил близо 3 часа и половина. 

 

В първия сет Клижан успя да нанесе решаващ удар при колеблив сервис гейм от страна на Стан, което му бе достатъчно, за да затвори сета с 6-4. През втората и третата част швейцарецът игра много убедително и успяваше да спечели по-важните разигравания, което му донесе успех съответно с 6-4, 7-5, с което "Стан дъ Мен" поведе с 2-1 сета. В четвъртата част обаче Клижан ясно показа, че няма да даде толкова лесно мача, като форхендът и помощта от страна на мрежата на няколко пъти му помогна да затвори сета с 6-4 и да докара двубоя до 5 решаващ сет. 

 

В заключителния сет двамата играха изключително равностойно, но при 3-3 Вавринка бе пробит и Клижан предвкусваше победата. Световният номер 4 обаче не бе на това мнение и с няколко брилянтни отигравания успя да направи моментално рибрейк на колебливо сервиращия левичар, като Стан не бе имал точка за пробив от средата на 3-я сет. 

 

При 4-4 и сервис на Вавринка, Клижан бе улучен от съперника си в областта на слабините, след като в разиграване близо до мрежата, носителят на 3 титли от Големия шлем заби топката точно в тялото на словака. Последва разколебаване от страна на Клижан при 4-5 и негов сервис за оставане в мача, от което швейцарецът се възползва умело и успя да направи решителен пробив и да затвори мача с 6-4. 

 

Така във втория кръг на турнира Вавринка ще се изправи срещу Стийв Джонсън, който победи Федерико Делбонис с 6-3, 6-4, 6-4 за 2 часа игра.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки