Цвети Пиронкова взе сет на Радванска, но отпадна на старта в Австралия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Цвети изигра силна втора част, която спечели с 6-4, но поставената под номер 3 полякиня взе два сета с по 6-1

Цвети Пиронкова взе сет на Радванска, но отпадна на старта в Австралия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Само един силен сет се оказа недостатъчен за първата ракета на България при жените Цветана Пиронкова и тя отпадна още на старта на Откритото първенство на Австралия след загуба с 1-6, 6-4, 1-6 от третата поставена Агниешка Радванска.

И през миналата година Цвети Пиронкова отпадна в първи кръг на първия турнир за годината от Големия шлем.

„Познаваме се с Пиронкова от много време, знам какво мога да очаквам и винаги съм пдоготвена, че тозьи мач може да бъде много труден. ВЪрнах се много добре в третия сери, не доунсха да се подам на разочарованието. Много пъти съм виждала мъжете да правят такъв удар, опитвала съм и аз и се надявам, че успях да направя нещо като тях”, заяви Радванска веднага след мача.


Полуфиналистката от миналия сезон Радванска взе шест поредни гейма, за да спечели първия сет. Във втората част 29-годишната пловдивчанка заигра по-добре и да два пъти повеждаше с пробив, но съперничката й изравняваше.  Пиронкова реализира нов пробив за 4:3 и след това успя да запази аванса си, за да изравни резултата. В решаващия трети сет Радванска отново заигра много стабилно и дръпна с 4:0, след което не даде почти никакви шансове на съперничката си. 

Пиронкова допусна 32 непредизвикани грешки срещу 21 на полякинята, което беше една от ключовите разлики в мача в полза на Радванска.

Мачът ще се запомни най-вече с един страхотен печеливш удар между краката с гръб към корта на Агниешка Радванска.


 

 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки