"Сини" привърженици обсадиха "Герена"

Илиан Илиев поясни защо не е било изпълнено обещанието към феновете едва когато бъдат допуснати на стадиона в Сараево във вчерашния мач, чак тогава да започне срещата

"Сини" привърженици обсадиха "Герена"

Привърженици на Левски се събраха около „Георги Аспарухов”, за да търсят сметка от футболистите за отпадането им от тазгодишното издание на Лига Европа. Това се случи малко след завръщането на „сините” в България от Босна.

Вчера Левски загуби с 1:3 гостуването си на ФК Сараево и за втора поредна година се сбогува с евротурнирите след само два мача.

Феновете, пътували до Сараево, се насочиха към стадиона, където футболистите трябваше да проведат тренировка. Там привържениците поискаха среща със спортно-техническото ръководство заради слабата и бездушна игра на футболистите. Играчите в крайна сметка излязоха от съблекалните и изслушаха феновете. Капитанът Станислав Ангелов  разговаря с ултрасите и опита да им обясни причините за провала.

Пелето обаче бе посрещнат на нож от ултрасите, които опитаха и физическа саморазправа с него, но педесетина полицаи озаптиха изнервените фенове.

Председателят на Националния фенклуб на Левски Владимир Владимиров защити феновете и оправда поведението им. Според него гневът им е оправдан заради слабата игра на Левски.

Гугутката разкри, че "сините" фенове са били унижавани в Сараево от местната полиция. Всички левскари са били карани да се събличат при проверките преди влизане в стадиона.

"Ми, ще ги атакуват футболистите! Вие какво искате? Да ги галят с перце ли? Това ли са заслужили? Друго е важно - не можете да си представите какво преживяхме в Сараево. Какви унижения и гадости! Отговорникът им на тия, които ни проверяваха, се казваше Мустафа. Смешници са това. Караха всичките ни фенове и дори жени да се събличат, за да ги проверяват. Пълна долна простотия. Никой не го знае това - нито футболистите, нито треньорите, нито вие, нали? Какво искате? Премия ли да дадат на футболистите ни? Аз ако съм на Тонев, те ще имат да ми дават, а не аз на тях", отсече Гугутката.

Феновете поискаха  да се изясни защо не е удържано  обещанието реваншът в Сараево да започне едва когато „сините” привърженици са вече в гостуващия сектор. Привържениците на Левски са били подложени на много сериозни проверки, стигащи до унизителни мерки преди двубоя. 

На "Герена" бе наставникът на Левски Илиан Илиев, който още веднъж изрази огорчението си от слабата игра на футболистите, като допълни, че никой не го е информирал за това дали ще има финансови санкции за футболистите и спортно-техническото ръководство.

Наставникът отрече феновете да са нападали Станислав Ангелов, като обяви, че между двете страни е имало конструктивен диалог.

Илиев даде повече яснота за това защо не е било изпълнено обещанието към феновете – наставникът поясни, че от Левски са уведомили съдийската бригада да изчакат феновете на българския тим да влязат на стадиона и чак тогава да започне мачът, но четвъртият съдия им е казал да излязат на терена и там да изчакат привържениците. В момента, в който играчите са излезли, главният съдия не се е съобразил с желанието на "сините" и затова феновете не са били изчакани.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки