Марица взе реванш от букурещкото Динамо

Днес е втората контрола на "жълто-сините" в Румъния

Марица взе реванш от букурещкото Динамо

Женският отбор на Марица (Пловдив), който през септември изпусна да спечели Купа Пловдив след загуба от Динамо (Букурещ) с 1:3 в последния мач от турнира, успя да вземе своеобразен реванш в приятелската среща, играна снощи в румънската столица. Шампионките надиграха носителя на Купа Пловдив 2016 с 3:1 (25:20, 21:25, 25:21, 25:17) след час и половина игра в зала Динамо.

В първия гейм атаката на Жълто-сините с центровете Нася Димитрова и Виктория Григорова беше 100% успешна. Гостенките си помогнаха и с четири аса, за да спечелят частта с 25:20. Във втората част обаче заработи блокадата на домакините и допринесе с пет точки към крайното 25:21, с което те изравниха резултата. Третият гейм беше най-равностойният в мача като движение на резултата. Увеличи се бракът в играта на Динамо, а пловдивчанки също подобриха играта си на блокада. Силвана Чаушева беше напълно безгрешна в атака и в крайна сметка Марица отново излезе напред след 25:21. Блокадите на Кристина Чешляр, Симона Димитрова и Мария Данчева съвсем отказаха нападението на противника в четвъртия гейм и то загуби ефективността си. Румънките продължиха да допускат много грешки и Марица спокойно стигна до победата след 25:17.

Топреализатор на мача стана диагоналът на българския тим Габриела Цветанова, която за трите гейма, в които игра, постигна 17 точки. Силвана Чаушева добави 16. От дванадесетте състезателки в групата на треньора Иван Петков, участие в мача не взе само младата разпределителка Йоанна Атанасова. Най-резултатни за Динамо с по 15 точки бяха опитната 43-годишна централна блокировачка Алида Маркович и посрещачката от Сърбия Катарина Йованович.

Днес е втората контрола на Жълто-сините в северната ни съседка. Около 16:45 б.в. те излизат срещу другия елитен тим от румънската столица – КСМ Букурещ (Букурещ). Тези мачове са част от подготовката на Марица за домакинския им мач реванш с италианския Унет Ямамай (Бусто Арсицио) в европейския клубен турнир за Купата на ЦЕВ в сряда.

Бленджини обяви състава на България за Лигата на нациите

Вижте 30-те избраници на новия селекционер

Левски удари ЦСКА и е на победа от титлата (ВИДЕО)

„Сините“ биха с 3:1 и са пред първи волейболен триумф от 15 години насам

Контузия приключи сезона на Алекс Николов

Вижте подробности

Марица (Пловдив) е шампион на България за десети пореден път

След успех над ЦСКА

Левски с обрат срещу ЦСКА в първия мач от финалната серия (ВИДЕО)

"Сините" изоставаха с 0:2 гейма, но се окопитиха и победиха

Жените на България до 18 г. поемат към Гърция

Тимът на Антонина Зетова във Втора група

Волейболистките на Левски взеха бронзовите медали

„Сините“ спечелиха малкия финал със Славия

Марица е на победа от 10-а поредна титла

„Жълто-сините“ с втори пореден успех срещу ЦСКА

Марица се точи за 10-а поредна титла

Пловдивчанки срещат ЦСКА на финала

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки