Кот Д'Ивоар изстрада равен срещу Конго

Оранжевите на два пъти се връщаха в мача за крайното 2:2

Кот Д'Ивоар изстрада равен срещу Конго

 Конго и Кот Д'Ивоар завършиха наравно 2:2 във втория кръг от груповата фаза на Купата на африканските нации в група C. Конго повеждаха на два пъти в резултата, но футболистите от брега на слоновата кост успяваха да се върнат в мача. 

Първото полувреме донесе на зрителите три от четирите гола. Освен тях почти нямаше друг по-опасен удар към една от двете врати. В 10-та минута Кебано откри за Конго, след като топката му бе свалена в наказателното поле и с диагонален удар прониза Силвен Гбоуо. 15 минути по-късно Вилфред Бони изравни, засичайки перфектно с глава центриране от корнер. 

Радостта на Кот Д'Ивоар трая точно три минути, тъй като в 28-та Кабананга отново изведе Конго напред. Той бе намерен на далечната греда след центриране отляво и без проблеми прати топката с глава в почти опразнената врата. 

Второто полувреме премина под почти пълния контрол на Кот Д'Ивоар и в 67-та минута те стигнаха до точката благодарение на Серей Дие. Халфът напредна към наказателното поле и пробва изстрел от около 20 метра, който се отби от крак на защитник и излъга Матампи Лей и топката се оплете в мрежата. 

В последните минути Серж Олие имаше прекрасни шансове да донесе победата на оранжевите, но до гол не се стигна. Така Конго остава лидер в групата с 4 точки, а зад тях е днешният им съперник с две по-малко. Того и Мароко са на последните две позиции, като мачът помежду им предстои. 
 

Купа на Африканските нации 2017, Група C

Поз Отбор М П Р З Г. Точки
1 Конго 2 1 1 0 1 4
2 Кот д'Ивоар 2 0 2 0 0 2
3 Того 1 0 1 0 0 1
4 Мароко 1 0 0 1 -1 0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки