Питсбърг разгроми Каролина в НХЛ

Седин достигна границата от 1000 точки за Ванкувър

Питсбърг разгроми Каролина в НХЛ
Носителят на купа "Стенли" Питсбърг разгроми домакина Каролина със 7:1 в среща от редовния сезон на Националната хокейна лига. Конър Шиъри се разписа два пъти, Евгени Малкин и Фил Кесъл добавиха по гол и асистенция, а Карл Хагелин, Тревър Дейли и Крис Кюниц също вкараха за третия пореден успех на шампионите. Вратарят Мат Мъри отрази 27 шайби, а Питсбърг записа поредни победи като гост в лигата за първи път от началото на декември. Виктор Сталберг реализира почетния гол за Каролина.
 
Мариан Хоса се разписа 86 секунди преди края и донесе успеха на Чикаго над домакина Бостън с 1:0. Вратарят Скот Дарлинг отрази всичките 30 изстрела и записа втори "шътаут" за сезона. Бостън допусна трета поредна загуба в лигата.

Хенрик Седин вкара гол и записа точка номер 1000 в кариерата си за Ванкувър, като помогна на канадците да спечелят срещу гостуващия Флорида с 2:1. Райън Милър спаси 34 удара, а победното попадение реализира Лука Сбиса в началото на третия период. Ягър вкара 758-ото си попадение в НХЛ, но това не помогна на гостите.

Кайл Окпосо вкара 26 секунди преди края на продължението, а Бъфало надделя над гостуващия Детройт с 3:2. Райън О'Райли се отличи с гол и асистенция, като изравни за 2:2 само 4:09 минути преди края на редовното време. Детройт на два пъти повеждаше с попадения на Дарън Хелм и Франс Нилсен, а вратарят Петр Мразек спаси 33 удара, но и това не помогна да бъде избегнато поражението. 

Райън Елис вкара в третата част, а след това реализира и победната дузпа, а Нешвил се наложи над домакина Едмънтън с 3:2 и прекъсна серията от четири поредни победи на съперника. Вратарят на гостите Кам Талбот се отличи с 42 спасявания.

Резултати от НХЛ:

Ванкувър - Флорида 2:1
Едмънтън - Нешвил 2:3 след дузпи
Ню Джърси - Монреал 1:3
Бостън - Чикаго 0:1
Бъфало - Детройт 3:2 след продължение
Каролина - Питсбърг 1:7 

Източна конференция

Атлантическа дивизия: Монреал 62 точки, Отава 52, Бостън 52 
Дивизия Метрополитън: Вашингтон 66, Кълъмбъс 64, Питсбърг 63
Западна конференция
Тихоокеанска дивизия: Анахайм 61, Сан Хосе 58, Едмънтън 58

Централна дивизия: Минесота 63, Чикаго 63, Сейнт Луис 51 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки