Канадецът Алекс Харви спечели масовия старт в Улрисхамн

Победата на Харви беше добре дошла за Сундби, защото и след нея авансът на норвежеца в генералното класиране продължи да расте

Канадецът Алекс Харви спечели масовия старт в Улрисхамн

Канадецът Алекс Харви спечели изненадващо класическия масов старт на 15 километра от световната купа по ски-бягане за мъже, с което предотврати норвежки дубъл в Улрисхамн, Швеция. Зад него завърши Мартин Йонсруд Сундби, чиято сънародничка Марит Бьорген се завърна с победа по-рано днес след едномесечно отсъствие от пистата. 

Харви, световен шампион в отборния спринт от 2011-а година, записа втората си индивидуална победа за световната купа по ски-бягане с време 32:46.2 минути. Сундби изостана с 6 секунди на второто място, а третото остана за домакините, след като Маркус Хелнер финишира на 14.3 секунди от победителя Харви. 

Победата на Харви беше добре дошла за Сундби, защото и след нея авансът на норвежеца в генералното класиране продължи да расте. Той има актив от 1218 точки, а победителят от Тур дьо ски Сергей Устюгов е с 961. Той не взе участие на 15-те километра днес. Състезанията в Улрисхамн завършват в неделя с щафети за мъже и жени.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки