Наполи срази Милан във вихрен мач на „Сан Сиро”

Дербито завърши 2:1, „росонерите” удариха греда, куп пропуски и от двете страни

Наполи срази Милан във вихрен мач на „Сан Сиро”

Наполи победи Милан в дербито от 21-ия кръг на Серия А. Сблъсъкът се проведе на стадион „Сан Сиро” и завърши при резултат 2:1.

 

Това бе трета поредна победа за тима на старши треньора Маурицио Сари. Наполи събра 44 точки, колкото има и Рома на второто място. „Римските вълци” посреща Каляри в неделя. Първи е Ювентус с 45. В този кръг „бианконерите” ще играят с Лацио.

 

Срещата на „Джузепе Меаца” започна вихрено за гостите. Те поведоха още в шестата минута след много добра контраатака. Дрис Мертенс подаде майсторски към Лоренцо Инсиние, той овладя и навлезе в наказателното поле, след което отправи мощен удар, оказал се неспасяем за Джанлуиджи Донарума. Това бе мач номер 50 за 17-годишният вратар на Милан.

 

След още три минути резултатът стана 2:0. Тогава Хосе Кайехон попадна в прегръдките на съотборниците си. Мертнес отново се отличи с брилянтна асистенция, а Кайехон от малък ъгъл мушна топката между краката на Донарума.

 

В 33-ата минута Мертенс пропиля златна възможност за гол. Той получи в наказателното поле, като се озова очи в очи срещу Донарума. Засада нямаше. Той обаче стреля право в ръцете на вратаря.

 

Милан обаче показа характер и търсеше по всякакъв начин да се върне в мача. В 37-ата минута усилията на домакините се увенчаха с успех. Юрай Куцка се разписа. Той нахлу в наказателното поле и с десния крак прати топката покрай Рейна, който излезе да го пресрещне.

 

В края на първата част се стигна до любопитен момент. Карлос Бака напредна и падна след контакт с Лоренцо Тонели пред наказателното поле. Главният съдия спря играта със сигнал и даде жълт картон за играча на Наполи. Определено дискусионно решение, предвид че нападателят на „росонерите” се откъсваше сам към Пепе Рейна.

 

Милан излезе вдъхновен след почивката и в началните минути Марио Пашилич разтресе напречната греда. След това последваха няколко удара от разстояние, с които Рейна се справи.

 

В 59-ата минута Инсиние бе много близо до това да направи нещо наистина впечатляващо. Той се опита да прехвърли Донарума с удар почти от центъра, като топката мина близо над вратата.

 

В 70-ата минута Мертенс излезе сам срещу Донарума, но не успя да преодолее вратаря – младият страж се намеси стабилно.

 

В самия край на дербито самият Джанлуиджи Донарума се включи в атака и след центриране от пряк свободен удар успя да играе с глава и да отправи опасен удар, който обаче бе спасен от неговия колега. 

 

Ел Маестро поема третия в Австрия?

Доскорошният треньор на ЦСКА е напът бързо да си намери нов отбор

Кандидатите за треньор на Милан се увеличават

Франческо Фариоли е последното име, което е свързано с "росонерите"

Историческо: Интер - Торино ще се свири от изцяло женска бригада

Мария Капути ще бъде главният рефер на срещата

Коман няма да е готов за Евро 2024

Французинът се контузи тежко срещу Кьолн и трябва да почива още няколко месеца

Барселона иска да продаде четирима, но те се дърпат за трансфер

Вижте подробности

Слот заяви: Искам да водя Ливърпул

"Фейенорд и Ливърпул преговарят в момента и чакам да видя какво ще излезе от това", обяви специалистът

Ливърпул си хареса звезда на Палмейрас

Луис Гилерме ще струва на мърсисайдци около 20 милиона евро

Рома матира Удинезе в последните секунди при доиграването (ВИДЕО)

Браян Кристанте вкара в 95-та минута на "Блу Енерджи"

Анчелоти: Шави взе правилното решение

Треньорът на Реал Мадрид коментира горещата тема в Барселона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки