Сълзи, трофей и силни емоции в първия мач на Шапекоензе след трагедията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тримата оцелели играчи след самолетната катастрофа получиха трофея от Копа Судамерикана

Сълзи, трофей и силни емоции в първия мач на Шапекоензе след трагедията (ВИДЕО+СНИМКИ)

Отборът на Шапекоензе изигра първия си мач след трагедията, която отне живота на 71 души в самолетна катастрофа над Колумбия.

Тримата оцелели играчи на бразилския клуб при инцидента – Нето, Алан Рушел и Джаксън Фолман получиха трофея от Копа Судамерикана. Фолман беше резервен вратар в тима преди трагедията и за първи път напусна болничното легло, за да бъде на стадиона, където Шапе срещна Палмейрас в първия мач след катастрофата. Вратарят, който се възстановява след частична ампутация на крака, беше изведен на терена в инвалидна количка от бившия вратар на отбора Нивалдо.

Нето пък тъкмо започва да ходи без патерици, а Рушел си постави за цел да се върне към професионалния футбол до месец май.

Иначе контролата с бразилския шампион Палмейрас завърши 2:2, а в 71-ата минута срещата бе спряна в памет на жертвите от самолетната катастрофа над Меделин. Шапе игра за първи път в новия си състав и футболистите имаха възможност да се опознават в официален мач.

На препълнените трибуни на „Арена Конда” имаше хиляди хартиени лебеди и сърца, а на много от плакатите беше изписано „вечни шампиони”. „Вечни шампиони” най-често скандираха феновете на отбора.

Алан Рушел разкри, че първото място, което е посетил в Шапеко е била любимата му пекарна.

„Да, това беше първото място, на което отидох. Събудихме се много рано и не бяхме яли, така че първо отидох в пекарната. Там ходехме – аз, вратарят Данило и Фолман след тренировка, така че това беше добро място за ново начало”, каза Рушел.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки