Федерер сломи Нишикори в пет сета за 13-ия си четвъртфинал в Мелбърн

В топ 8 го чака палачът на Анди Мъри - Миша Зверев

Федерер сломи Нишикори в пет сета за 13-ия си четвъртфинал в Мелбърн

Роджър Федерер продължи забележителното си завръщане след контузия и се класира за 13-и път на четвъртфинал на Откритото първенство на Австралия след петсетова победа над Кей Нишикори – 6-7, 6-4, 6-1, 4-6, 6-3.

35-годишният швейцарец надделя над поставения под номер 5 в схемата японец и запази живи своите надежди за 18-а титла от Големия шлем и пета на Australian Open.

За Федерер, 17-и в схемата, това е първи турнир след контузията в коляното на „Уимбълдън” преди половин година. Той е най-възрастният четвъртфиналист на турнира от 1991 година, когато Джими Конърс беше на тази фаза на 39-годишна възраст.

В топ 8 той ще срещне Миша Зверев, който хвърли голямата бомба и детронира шампиона и номер 1 в света Анди Мъри.

Федерер загуби първите си два сервис гейма и изоставаше с 1-5 в първия сет, но после повиши качеството на играта си и донесе много главоболия на Нишикори. Ветеранът докара нещата до тайбрек, но го загуби.

Във втория сет Федерер направи един пробив, който се оказа достатъчен да изравни, а в третия Нишикори бе пометен с 6-1.

27-годишният японец удържа 4-ия сет и докара нещата до решителен пети, но там Федерер поведе с 3-0, Нишикори поиска медицинска помощ и не успя да се върне в мача, губейки последната част с 3-6.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки