Григор отново е на ¼-финал в Мелбърн! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Гришо спря палача на Джокович и ще спори с Гофен за място на полуфинала

Григор отново е на ¼-финал в Мелбърн! (ВИДЕО+СНИМКИ)

Първата ракета на българския тенис Григор Димитров се класира за втори път в кариерата си за ¼-финалите на Откритото първенство на Австралия, след като надви Денис Истомин от Узбекистан с 2:6, 7:6, 6:2, 6:1.

Така хасковлията продължава напред в първия за годината турнир от Големия шлем и ще се изправи срещу Давид Гофен (Белгия) в спор за място на полуфинала. 

Двубоят срещу Истомнин не започна никак добре за българина, който бе тотално надигран от своя опонент в първия сет. Узбекът, детронирал шампиона на турнира Новак Джокович, демонстрира нагледно оръжията си и с перфектен сервис не даде никакви шансове на Григор, за да поведе с 6:2 след серия от четири спечелени гейма в края. 


Впоследствие обаче нашето момче намери своя ритъм и във втората част нито Гришо, нито опонентът му имаха кой знае какви затруднения на свой сервис. Димитров стигна до първата си в двубоя точка за пробив едва при 5:6 във втория сет, но Истомин се спаси с два аса. Така се стигна до тайбрек, в който Григор надигра 117-ия в ранглистата със 7-2 и възстанови статуквото.

Оказа се обаче, че при една от последните точки Истомин е получил разтежение в бедрото. Той повика физиотерапевт на корта, но въпреки това имаше проблеми в останалата част от мача.

Григор се възползва и заигра много концентрирано, като спечели първите три гейма, а до края не изпусна инициативата в третия сет, за да го затвори при 6:2.

В четвъртия 15-ият в ранглистата българин имаше още по-малко проблеми и даде само един гейм на Истомин, класирайки се за ¼-финалите на Australian Open за първи път след 2014 година.

Тогава той срещна Рафаел Надал и отпадна, а сега ще има далеч по-преодолим опонент, след като Давид Гофен се превърна в първия белгиец, достигнал до тази фаза на турнир от Големия шлем, елиминирайки Доминик Тийм (Австрия) с 5:7, 7:6(4), 6:2, 6:2. 

До момента Григор е непобеден от Гофен в четири срещи от турнирите на АТП, от сериите "Чалънджър" и "Фючърс". 

За последно двамата се изправиха един срещу друг на US Open през 2014 г., когато българинът направи обрат за 0:6, 6:3, 6:4, 6:1.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки