Гришо: Денис игра чудесно в турнира, а и в първия сет, но аз останах спокоен (ВИДЕО)

„Доволен съм от победата”

Гришо: Денис игра чудесно в турнира, а и в първия сет, но аз останах спокоен (ВИДЕО)

„Денис игра великолепно в турнира, победи Новак Джокович.”

Така Григор Димитров отдаде заслуженото на своя опонент в 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия.

Гришо ги преодоля, след като надви Денис Истомин от Узбекистан с 2:6, 7:6, 6:2, 6:1 и в четвъртък ще спори с Давид Гофен (Белгия) за място на полуфинал.

„Знаех, че той ще излезе на корта и ще търси риска още от първата точка. Истомин игра великолепно в първия сет и не ми остави никакви шансове. Аз обаче останах спокоен и се концентрирах върху себе си, защото знаех, че мога да спечеля. Просто трябваше да намеря начина. Според мен тайбрекът във втория се оказа решителен”, посочи Димитров.

„В третия и в четвъртия сет повиших още нивото си на игра. Бях агресивен, накарах го да се движи, използвах добре всяка възможност. Доволен съм от победата. Тя бе награда за борбата ми в първите две части”, допълни Гришо.

По повод предстоящия четвъртфинал срещу белгиеца Давид Гофен, първата ни ракета при мъжете заяви:

"Тренирахме заедно често в подготовката, нямаме тайни. Давид е много добър играч, много талантлив. Ще е тежък мач. Трябва да съм готов, да се подготвя по най-добрия начин, по който мога, да дойда тук и да играя отново. Това е просто един мач. Играли сме доста пъти, но сега са различни обстоятелства. Щастлив съм, че съм тук. Очаквам следващия си мач и възможността да покажа на какво съм способен. Не мисля за схемата. Всички имаме шансове. Има достатъчно шансове затова. Всеки може да победи всеки в момента. Поради това тенисът е толкова интересен спорт. Турнирът става битка на оцеляване".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки