ЦСКА се размина с двама тарани и се насочи към Холандия

Цената на нападателя е 800 000 евро, потвърдиха от „Армията”

ЦСКА се размина с двама тарани и се насочи към Холандия

ЦСКА е на път най-после да си осигури желания централен нападател. Армейците са на финалната фаза в преговорите за играч от холандското първенство.

Цената на нападателя е 800 000 евро, потвърдиха пред "Тема Спорт" източници, близки до клуба. ЦСКА е на път да я свали, но при всички положения ще трябва да заплати поне 500 000 евро за правата на нападателя. Очаква се приходите от продажбата на Диого Виана в Дебрецен да бъдат насочени към входящия трансфер.

На този етап няма официална информация за сумата, която унгарците ще платят за правата на Виана, но се предполага, че става въпрос за поне 250 000 евро.

Желаният футболист е наблюдаван многократно през изминалите месеци, така че армейците са напълно уверени, че той е способен да реши проблемите им в предни позиции. ЦСКА ще опита да вземе и още един нападател, за да обезпечи напълно този пост, който бе сред най-проблемните в отбора през есента. При това положение не е изключено да последва раздяла с настоящия титуляр на върха на атаката Преслав Йорданов.

Армейците преследват и крило, което да замести продадения Диого Виана. Треньорът Стамен Белчев потвърди след мача с Рубин Казан (2:4), че очаква флангови играч, както и други попълнения. При добро стечение на обстоятелствата ЦСКА може да финализира всички входящи сделки до края на месеца.

Но така или иначе новите попълнения ще пропуснат доста голяма част от подготовката и евентуално ще са на линия само за последната контрола в Испания - на 3 февруари срещу Сьондерийске. Спаринг ще има и в България, вероятно на "Армията" в уикенда на 11-12 февруари. Клубът обаче още не е обявил съперник за тогава.

Ясно е обаче, че ЦСКА е ударил на камък в преговорите за нападателя Кристофър Мабулу. Неговият гръцки отбор ПАС Янина не отстъпва от исканите близо 1 млн. евро за правата му и това на този етап е отказало армейците от сделка. Според червените цената на конгоанския таран е необосновано висока и са искали да я свалят, но преговорите са влезли в задънена улица. Мабулу има само 3 гола в 16 мача в елита този сезон, а и ще навърши 27 години след по-малко от 2 месеца. За капак в момента е контузен, заради което не бе в групата за мача за купата с Платаниас (0:1).

Президентът на ПАС бе цитиран от български медии, че ЦСКА е предложил 250 000 евро, но клубът иска 1 милион за правата на Мабулу. И това дори било отстъпка, защото клаузата за откупуването му е 1,5 милиона евро. Така армейците вероятно ще се разминават с втори нападател след Рафаел Двамена.

21-годишният ганаец и Аустрия Лустенау са предпочели офертата на втородивизионния швейцарски Цюрих. Досегашният му клуб Аустрия Лустенау е приел трансферната сума, а Двамена се е разбрал за личните си условия. Вчера той е преминал медицински прегледи в швейцарския клуб, след като президентът на Лустенау Хюберт Нагел потвърди трансфера в Цюрих: "Имаме вече разбирателство по трансфера. Приемам го и с радост, и с тъга, защото ми се искаше да задържим по-дълго Двамена. От друга страна, за нашия клуб много важен е и финансовият аспект", коментира Нагел.

ЦСКА бе първият клуб, който влезе в контакт с Двамена - още в средата на декември. Въпреки това армейците не са успели да се преборят за неговия подпис. Според ghanasoccer.net нападателят е предпочел Цюрих пред Спартак Москва, Базел, ЦСКА, Хофенхайм и Лил. Швейцарският тим е един от най-успешните в страната (12 титли), но през миналия сезон изненадващо отпадна в Чалъндж лигата. Сега Цюрих е убедителен лидер в първенството с 12 точки аванс и без нито една загуба и завръщането му в елита не подлежи на никакво съмнение.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки