Сензациите в пресата: Нафтата ще строи нов стадион

Стамен Белчев забива капитана на пейката, Дунав задържа украинеца Ларин и още…

Сензациите в пресата: Нафтата ще строи нов стадион

Сензациите в пресата днес, събота, 28 януари 2017 година:

„Меридиан мач”: Смях! Таран избра „Б” група пред ЦСКА

Дори „Б" група на Швейцария е по-добра дестинация от ЦСКА-София, стана ясно вчера.

Топцелта на „червените" Рафаел Двамена ще играе в Цюрих, като отказа офертата от „Българска армия". Заради разминаването с Рафаел Двамена, от ЦСКА-София веднага са започнали да търсят нов централен нападател.

Скаутът Стойчо Стоилов е бил накаран от собственика на хибрида да търси тарани в Холандия и Белгия. Той дори му е обещал над 500 000 евро за трансфер. Горе-долу толкова щеше да излезе и Двамена, който през есента риташе в Аустрия Лустенау. 

„Тема спорт”: Нафтата ще строи нов стадион

Босът на Нефтохимик Павел Бошнаков има сериозни инвестиционни намерения по отношение на стадиона в Долно Езерово. В момента той се ползва от шейховете, но спортното съоръжение е в лошо състояние, особено тревното покритие. Бошнаков иска да вземе базата на концесия и да направи много сериозни промени по нея. Става въпрос реално за нов стадион, който трябва да бъде изграден на мястото на стария. Ще бъде подменена изцяло тревната настилка, иде се изгради още едно помощно игрище. Ще бъдат поставени и нови седалки, както и ще се изгради нова трибуна за зрителите. Така капацитетът на стадиона ще стане поне 5000 седящи места. Сега е с максимум 1200. Общата инвестиция ще е в размер на поне 5 милиона лева. Бошнаков очаква помощ от община Бургас, както и от потенциален нов спонсор. В момента се правят проектите за новото съоръжение, като при добро развитие на преговорите стартът на строителството ще може да започне още през тази есен. Решение за концесията ще трябва да вземе общинският съвет в Бургас. В момента Нафтата играе домакинските си мачове на стадион "Лазур" и използва кампуса край Сарафово за тренировки. На централната улица в Бургас бяха разположени изложбени пана, които проследяват най-славните години на Нефтохимик, от създаването на клуба през 1962 година до днес. Тази изложба ще продължи в рамките на един месец и е част от тържествата по повод 20-годишнината от сребърните медали в А група (1996/97). От ръководството на Нафтата разкриха, че се водят преговори с тимове от България за евентуална демонстративна среща през лятото, с която да се сложи финалният акорд в празненствата.

„Тема спорт”: Дунав задържа украинеца Ларин

Спортно-техническият щаб на Дунав Русе е останал доволен от представянето на 22-годишния украински защитник от Днепър (Днепропетровск) Олексий Ларин, който взе участие в двете проверки на отбора до момента. Дунавци разгромиха шестия в украинския елит Ворскла Полтава с 5:1 и отстъпиха на деветия в Румъния - ЧСМС Яш с 1:2, а на бранителя почти сигурно ще бъде предложен договор. Утре Дунав играе с Кубан Краснодар. Към подготовката на русенци вече се включи таджикистанският национал Джалилов. Той получи контузия преди края на есенния дял и до момента се възстановяваше в Москва по програма.

„Меридиан мач”: Стамен забива капитана на пейката
Треньорът на ЦСКА-София Стамен Белчев възнамерява да налага Рафаел Перес и новото попълнение Николай Бодуров в центъра на защитата. Това означава, че капитанът на „червените" Божидар Чорбаджийски ще седне на пейката. Очакванията са именно Бодуров и Перес да бъдат титуляри в отбрана в останалите контроли на хибрида в Испания. Отборът се изправя срещу Динамо Киев, Сувон Блууингс и датския Сьондерийске. Божидар Чорбаджийски бе твърд титуляр за ЦСКА-София през есенния дял от шампионата на Първа лига, въпреки че допусна редица грешки в мачовете на „червените".

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки