Съдбата обърна гръб на Мароко, Египет е на полуфинал без допуснат гол (ВИДЕО)

Ектор Купер докара "Фараоните" до полуфинала срещу Буркина Фасо след 1:0, но Мароко удари две греди

Съдбата обърна гръб на Мароко, Египет е на полуфинал без допуснат гол (ВИДЕО)

С късен гол в 87-ата минута седемкратният шампион на Африка Египет победи Мароко с 1:0 в последния четвъртфинал за Купата на Африканските нации и оформи карето за полуфиналите с невероятно постижение. „Фараоните” на Ектор Купер все още не са допуснали нито един гол в турнира. Мароко нямаше късмет, защото почти през целия мач беше по-активният отбор и удари две греди.

Египет победи Мароко за първи път от 1986 година и ще мери сили с Буркина Фасо в първия полуфинал на турнира в сряда от 21:00. Ден по-късно Камерун и Гана ще определят другия финалист.

Египет и Мароко влязоха в дербито на Северна Африка на стадиона в Порт Джентил, Габон, без поражение, но египтяните убиха мечтите на наставника на „Лъвовете на Атлас” Ерве Ренат да стане първият треньор, който печели Купата на Африка с три различни държави.

Египет не можеше да разчита на контузения халф на Арсенал Мохамед Елнени, но пък халфът на Андерлехт Махмуд Хасан, познат като Трезеге заради приликата си с бившия френски нападател, беше титуляр.

По традиция от началото на турнира теренът в Порт Джентил беше в окаяно състояние и топката прекарваше впечатляващ период от време във въздуха.

Първото голово положение дойде чак в 34-ата минута, но Саис от Мароко нацели греда след удар с глава при центриране на Маруан да Коста отляво от фаул.

Мохамед Салах стреля много силно, но право във вратаря в началото на втората част. Пред другата врата Набил Дирар търкули пред вратата, но Будабус се размина с кълбото.

10 минути след паузата халфът Мбарк Бусуфа нацели напречната греда на египтяните и Мароко пак бе споходен от малшанс. Веднага след това Бусуфа центрира и Будабус с глава беше на сантиметри от целта. След час игра Будабус се размина с топката пред вратата.

Ектор Купер пусна Махмуд Кахраба в 63-ата минута и усетът не го подведе. Египет играеше много дефанзивно и Салах изпусна една от много редките възможности за тима, когато вратарят Мунир го блокира след центриране от статично положение.

Никой от двата тима сякаш не искаше обаче да има продължения и играта се забърза много в последните 10 минути.

Влезлият още преди почивката за Египет Кока центрира от корнер, а Кахраба първо овладя с глава, а после с второто докосване насочи в мрежата за 1:0 в 88-ата минута.

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки