Дузпа на Десподов в последната секунда носи престижно 2:2 на ЦСКА срещу Динамо (ВИДЕО+СНИМКИ)

Руи Педро откри рано, Динамо (Киев) обърна набързо преди почивката, а Десподов не позволи ЦСКА да загуби

Дузпа на Десподов в последната секунда носи престижно 2:2 на ЦСКА срещу Динамо (ВИДЕО+СНИМКИ)

ЦСКА измъкна 2:2 с Динамо (Киев) в контролна среща в Марбея с гол от дузпа на Кирил Десподов с последния удар в мача. „Армейците” поведоха рано с попадение на Руи Педро след отлична атака, но Динамо обърна набързо с голове на Виталий Буялски и Дерлис Гонзалес в 36-ата и 38-ата минута. Густаво Кулма удари напречната греда от фаул, който трябваше да бъде дузпа в началото на втората част, но все пак Кирил Десподов спечели дузпа в добавеното време и с последния шут в мача изравни за крайното 2:2.


ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!


Това бе третата проверка за "армейците" на лагера в Испания след победата с 2:1 над Локомотив (Москва) и загубата с 2:4 от Рубин (Казан).

Новото попълнение на „червените” Николай Бодуров направи дебют и игра през първото полувреме, но носеше вина за втория гол на Динамо и беше сменен от Божидар Чорбаджийски на почивката.

ЦСКА поведе още в 4-ата минута след чудесно проведена атака с няколко паса. Кулма проби отдясно и подаде на Преслав Йорданов, който отклони в наказателното поле за Александър Дюлгеров, бранителят не се полакоми от малък ъгъл и извади фронтално за Руи Педро, а португалецът разстреля отблизо вратаря за 1:0. Педро бележи в трети пореден мач на лагера в Испания и е водещ голмайстор на отбора.

Рубен Пинто стреля диагонално покрай целта в 14-ата минута, а Динамо стигна до първата си опасна ситуация в 28-ата минута при дълбоко центриране на втора греда, но двама играчи на украинците не успяха да насочат точно и Китанов отдъхна, когато топката мина от външната страна на лявата греда.

Рафа Перес беше преодолян с лекота на левия фланг в защита, Бодуров тръгна да покрива дупката в защита, но след пас през неговите крака Виталий Буялски изравни с нисък шут в центъра на вратата, който матира Китанов – 1:1.

Само две минути по-късно дебютантът Бодуров изобщо не реагира при дълъг пас над главата му и нисичкият Дерлис Гонзалес с глава находчиво прехвърли слисания Китанов без да се бави за 2:1. Така Динамо направи пълен обрат в рамките на три игрови минути.

В началото на втората част любимецът на сектор „Г” Жуниор Мораес влезе в игра за Динамо и в 51-ата минута избута гръб Рафа Перес в собственото наказателно поле. Вместо да свири дузпа съдията извади нарушението пред наказателното поле. Густаво Кулма стреля силно, но вратарят на Динамо с една ръка отби в напречната греда.

Гол на Жуниор Мораес беше отменен със засада и изоставането на „армейците” остана минимално.

Пламен Гълъбов засече с глава след корнер в 90-ата минута, но вратарят извад изпод гредата с отличен рефлекс.

В 92-ата минута Кирил Десподов си спечели дузпа и сам отбеляза в долния десен ъгъл за крайното 2:2 с последния удар в мача


ГАЛЕРИЯ ОТ МАЧА ВИЖТЕ ТУК!

ЦСКА - Динамо (Киев) 2:2
1:0 Руи Педро '4
1:1 Буялски '36
1:2 Гонзалес '38
2:2 Кирил Десподов '90+3 /дузпа/

ЦСКА: 12. Георги Китанов '73 Александър Конов), 3. Антон Недялков ('68 Стойчо Атанасов), 27. Николай Бодуров ('45 Божидар Чорбаджийски), 5. Рафаел Перес ('80 Пламен Гълъбов), 23. Александър Дюлгеров, 6. Рубен Пинто ('80 Никола Колев), 20. Петрус Бумал ('55 Давид Симао), 21. Руи Педро ('75 Румен Руменов), 10. Арсенио Нунеш ('73 Александър Георгиев), 26. Густаво Кулма ('68 Кирил Десподов), 9. Преслав Йорданов ('57 Преслав Йорданов)
Треньор: Стамен Белчев

Динамо (Киев): 72. Рудко – 34. Качериди, 24. Вида, 5. Антунеш, 15. Циханков, 8. Шепелев, 19. Хармаш, 29. Буялски, 25. Гонзалес, 41. Беседин. 9. Морозюк
Треньор: Сергей Ребров



Зимните контроли на ЦСКА:
22 януари: ЦСКА - Локомотив (Москва, Русия) 2:1
26 януари: ЦСКА - Рубин (Русия) 2:4
30 януари, 13:00 часа: ЦСКА - Динамо (Киев) 2:2
1 февруари, в Испания, 17:00 часа: ЦСКА - Сувон Блууингс
3 февруари, в Испания, 17:00 часа: ЦСКА - Сьондерийске

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки