Берое с десета победа в НБЛ

В среща от поредния кръг на шампионата „зелено-белите” се наложиха с 87:61 над Балкан (Ботевград)

Берое с десета победа в НБЛ

Берое записа 10 победа в първенството на Националната баскетболна лига.

В среща от поредния кръг на шампионата „зелено-белите” се наложиха с 87:61 над Балкан (Ботевград).

Двубоят е последен за двата тима преди турнира за Купата на България, който ще се проведе следващата седмица в Пловдив. С успеха Берое зае еднолично третото място в класирането на НБЛ.

Победата е под №13 за Берое като домакин от началото на сезона. Старозагорци имат една единствена загуба в собствената си зала и в двата турнира, в които участват – от шампиона Лукойл Академик в края на януари. С успеха тимът прекъсна и серията си от три загуби в първенството, записани в последните три срещи.

Играчите на Берое взеха аванс срещу своя съперник още в началото на срещата. В първата част „зелено-белите” демонстрираха точна стрелба от зоната за три точки и след 4 тройки срещу 0 за съперника поведоха с 26:18.

През втората част Балкан успя да се доближи на 6 точки, два последователни коша на Брандис Райли Рос отново направиха разликата двуцифрена. В този момент нервите взеха връх и реферите отсъдиха техническо нарушение на наставника на гостите Небойша Видич. На полувремето авансът на Берое бе 10 точки – 44:34.

След почивката играта на нерви продължи. Водени от национала Станимир Маринов, който се завърна в игра след контузия, Балкан опита да намери противодействие на вдъхновените действия на домакините, но без резултат. Така след серия от 11:0 в средата на тази част „зелено-белите” си осигуриха комфортен аванс от 21 точки – 55:34. До края й разликата се запази и дори бе увеличена – 64:42.

В последните 10 минути двубоят просто се доиграваше. Авансът на домакините достигна 30 точки – 74:44, а голямата разлика позволи на треньорския щаб на „зелено-белите” да пусне в игра и лекувалият дълго време контузия Пламен Алексиев. Гардът записа малко повече от 5 минути на терена.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки