Дерменджиев: Няма отбор, който да ни стресне

"Нищо лошо няма в това да има отбори на нашето ниво и първенството да е по-оспорвано"

Дерменджиев: Няма отбор, който да ни стресне

Георги Дерменджиев беше награден за треньор №1 на месец декември в анкетата на Пресклуб „България” и сподели, че вече няма нито един отбор, който да стряска неговите футболисти след престижните сблъсъци с колоси като Реал Мадрид, Ливърпул, Арсенал и ПСЖ.

„Това е една много престижна награда. Отборът придоби много голяма рутина с това участие в Лига Европа и два пъти в Шампионска лига срещу такива грандове. Няма отбор, който да ги стресне. Резултатът е нещо различно. Едно напрежение преди тези мачове има, но то вече е от това как да се проведе мача. Футболистите са в добро физически състояние. Не в оптимално, но в добро физическо състояние. Нашите мечти са такива, че винаги мислим много напред. Да се надяваме, че ще ги осъществим и с това ще радваме и българските фенове”, коментира Дерменджиев три дни преди важния първи сблъсък с Копенхаген в 1/16-финалите на Лига Европа.

Той посочи, че повечето съперници на Лудогорец в зимните контроли в Турция са играли в стил, подобен на този на датския първенец.

Тези осем контроли, да речем едно около 6 отбора горе-долу приличат на Копенхаген. Те не са на тяхната класа, но има някаква прилика. Компактни са в защита, играят с двама нападатели. Получиха се някои по-твърди мачове, но аз лично съм доволен. 5-6 отбора се доближават като стил, но не като качество”.

Наставникът не вижда нищо лошо все повече тимове от Първа лига да стигат до високото ниво на Лудогорец.

„Нищо лошо няма в това да има отбори на нашето ниво и първенството да е по-оспорвано. Искам да има 4 или 5 отбора, които да ни конкурират”.

И обясни, че наглед лесните титли на Лудогорец в елита да са изковани с много лишения от страна на играчите.

„Футболистите са много отговорни момчетата и за тях и техните семейства това е щастие в края на май да вдигнат купата, целите семейства и децата да са там и отново да се тръгва за влизане в Шампионска лига. Те няма да искат да се лишат от тази емоция, но само те си знаят какво им коства това. Това са много сериозни лишения, но трябва да ви кажа, че Лудогорец е един много силен колектив”.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки