Терезе Йохауг няма да обажалва 13-месечното си наказание

Норвежката състезателка по ски бягане Тереза Йохауг е решила да не обжалва наложеното и наказание от 13 месеца заради употреба на забранени субстанции

Терезе Йохауг няма да обажалва 13-месечното си наказание
Норвежката състезателка по ски бягане Тереза Йохауг е решила да не обжалва наложеното и наказание от 13 месеца заради употреба на забранени субстанции, съобщи неин говорител. Йохауг е предпочела да се концентрира върху тренировките, за да може да се завърне в оптимална форма през следващия олимпийски сезон. Наказанието на 28-годишната норвежка бе наложено в сряда от тричленна комисия в Норвежката спортна конфедерация. То обаче влиза в сила със задна дата от 18 октомври 2016 година. 
 

Това означава, че Йохауг ще може да вземе участие на Олимпийските игри в Пьончан след година. Тя даде положителна проба за забранени вещества по време на извънсъстезателен тест през септември миналата година. В кариерата си Тереза Йохауг има златен, сребърен и бронзов медал от Игрите във Ванкувър и Сочи, а също така 7 златни, 1 сребърен и 3 бронзови отличия от световни първенства. Към тях трябва да се прибавят и двете Световни купи от 2014 и 2016 година. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки