Фурорът на Григор Димитров продължи и в Ротердам (ВИДЕО)

Българинът записа 15-ата си победа в 16 мача от началото на сезона

Фурорът на Григор Димитров продължи и в Ротердам (ВИДЕО)
Григор Димитров продължи великолепното си представяне през този сезон. Българинът, който от новата седмица е под №12 в света, започна с победа участието си на ATP 500 турнира в Ротердам. Димитров се наложи в три сега – 6-7, 6-2, 6-4, над 34-ия в света Миша Зверев (Германия), класирайки се за осминафиналите и постигайки 15-ата си победа в 16 мача от началото на сезона.
 
25-годишният българин е поставен под №5 в Ротердам. Следващият му съперник е №76 в света – Денис Истомин (Казахстан). Дотук Гришо води с 2:0 на този опонент, като за последно го надви след обрат на Australian Open.
 
Водач в схемата е хърватинът Марин Чилич. Общо десет от участниците на турнира в София пък ще играят в Ротердам - Димитров, Давид Гофен, Роберто Баутиста Агут, Доминик Тийм, Виктор Троицки, Филип Колшрайбер, Жил Мюлер, Робин Хаасе, Андрей Кузнецов, Мартин Клижан.  

Двубоят започна равностойно, като и двамата тенисисти печелеха без особени затруднения сервис геймовете си. При 3:2 в полза на Зверев българинът получи три възможности за пробив, но германецът ги неутрализира. Логично се стигна до тайбрек, в него обаче Димитров направи доста непредизвикани грешки и Миша поведе с 1:0 сета.

Григор започна втората част по-уверено. При 2:2 хасковлията стигна до пробив, след което спечели подаването си и поведе с 4:2. Димитров продължи да повишава нивото на играта си и за втори път спечели сервиса на 29-годишния си съперник, което се оказа достатъчно за успех в сета с 6:2.
 
В третата част отново Гришо първи стигна до пробив и поведе с 3:2, но веднага след това допусна изравняване. Зверев обаче продължи да показва колебания при изпълнение на сервис, Димитров се възползва и дръпна с 4:3, след което спечели и сета с 6:4.


 
Шиникова стартира с победа на турнир по тенис в Тунис

Глушкова отпадна след две победи в квалификациите

Гришо започва в Мадрид срещу чех

18-годишният Якуб Меншик победи Яник Ханфман с 6:4, 7:6 (3)

Надал отнесе тийнейджър на старта в Мадрид (ВИДЕО)

Испанецът ще се изправи срещу Алекс де Минор във втория кръг

Две българки се класираха за четвъртфиналите в Анталия

Стаматова стигна и до полуфинал на двойки

Григор коментира емблематична победа над Джокович

Вижте какво каза българинът

Български успехи на тенис турнир в Скопие

Вижте подробности

Надал не знае дали ще играе на "Ролан Гарос"

"Ще участвам, само ако усещам, че мога да постигна нещо значимо"

Стаматова с успехи на сингъл и на двойки в Анталия

Вчера успех на сингъл постигна и Росица Денчева

Жалко: Вики Томова отпадна драматично в Мадрид

Най-добрата българска тенисистка загуби след обрат със 7:5, 5:7, 4:6 от китайка

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки