Лия Манчева седма в бордъркроса на Олимпийски младежки фестивал в Ерзурум

В бордъркроса при момчетата в четвъртфиналите Виктор Антонов остана трети в своята серия, а Камен Петров бе дисквалифициран

Лия Манчева седма в бордъркроса на Олимпийски младежки фестивал в Ерзурум

Сноубордистката Лия Манчева се класира на 7-о място в бордъркроса на продължаващия в турския зимен център Ерзурум Европейски младежки олимпийски фестивал, съобщават от БОК. Манчева премина без проблеми до полуфиналите, където завърши четвърта и това й отреди място във финал Б. В него Лия остана трета и така зае седмо място в крайното класиране на дисциплината. Шампионка е Агате Силие от Франция. Преди два дни Манчева се нареди осма в паралелния гигантски слалом.

В бордъркроса при момчетата в четвъртфиналите Виктор Антонов остана трети в своята серия, а Камен Петров бе дисквалифициран, така и двамата не намериха място на полуфиналите. Така в крайното класиране Антонов е 12-и, а Петров – 15-и. Шампионът и тук е от Франция – Лукас Корнила.

В алпийските ски Гергана Заднепровска завърши на 19-о място в крайното класиране на слалом. Българката бе 21-ва след първия манш, но второто спускане й позволи да се изкачи две места напред. Шампионка е Ника Томшич от Словения.

Във фигурното пързаляне Пресияна Димитрова се нареди 11-а в крайното класиране. За това й помогна изпълнението във волната програма днес, тъй като след кратката преди два дни тя бе 13-а. В крайна сметка тя събра 97.86 точки, шампионка със 187.06 е рускинята Алина Загитова, запазила лидерството си след първата част от турнира. При момчетата Александър Златков зае 12-о място със 117.85 т., шампион със 195.21 е Пьотър Гюменник от Русия.

В шорттрека на 1500 м Георги Цветков отпадна още в сериите. Шампион е Питър Мъри от Люксембург. При момичетата титлата грабна Вера Раскасова от Русия, а двете наши представителки Калина и Мерия Гъркови също отпаднаха в сериите и не успяха да намерят място на полуфиналите. И тримата ни представители в шорттрека ще стартират утре в спринта на 500 м и в дисциплината 1000 м.

На посещение в олимпийското село днес бе ръководителят на българската делегация в Ерзурум Белчо Горанов. Генералният секретар на БОК разговаря с нашите спортисти, треньори и официални лица, пожела им успех до края на Фестивала, след което ги подкрепи на част от състезателните обекти – в ски и борд зоната и в залата за шорттрек.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки