Кирил Домусчиев: Слаб, слаб, слаб, много слаб мач

„За нас приоритет е спечелването на шампионската титла и нов пробив в Шампионска лига”

Кирил Домусчиев: Слаб, слаб, слаб, много слаб мач

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев определи начинът, по който се е представил неговият отбор при загубата от Копенхаген с 1:2 в 1/16-финалите в Лига Европа като „много слаб” и посочи, че се надява реваншът да бъде различен.

 

Домусчиев добави още, че основен приоритет пред „орлите” е спечелването на титлата в Първа лига и нов пробив в Шампионска лига и вметна, че Лига Европа носи единствено престиж.

 

„Слаб, слаб, слаб, много слаб мач. Голяма пауза. След тая пауза трудно се влиза в първенство. За съжаление, ние не можахме да влезем във важен мач по начина, по който трябва да влезем. Това не е отборът на Лудогорец. Надявам се за другата тоя отбор да изглеждам по съвсем различен начин.  Това е ролята на треньорите – да анализират. Смятам, че в Копенхаген можем да постигнем победа, а дали ще се класираме – вече важи от резултата”, каза той след мача на стадион „Васил Левски”.

 

„Това е много сериозен отбор. Той е в 20-те най-добри отбори на Европа. Вие го казвате, аз съм чел от медиите. Много добре подготвен тактически. Виждате, че физически ни превъзхождат. Не само нашият отбор, въобще България винаги е играла трудно срещу шведи, датчани и въобще такива скандинавски отбори с такава физика. Може би последните 20 минути бяха така наши. Това до някаква степен доближаваше нашата игра. Да се надяваме, че мачът в Копенхаген ще е  различен”.

 

„Имат поука от този мач, трябва да се подготвят и да играят нашата игра. Това не беше нашият отбор. Това беше мнението на повечето от моите гости тази вечер. По принцип Лудогорец не прави разлика дали играе у дома, или е гост. Смята, че имаме много шансове да ги победим там, а вече дали резултатът ще ни устройва, за да ги елиминираме, е друг въпрос. Ние играем за нашата чест. Отиваме и играем на кръв”, продължи Домусчиев.

 

„Смятам, че е (този мач) изключение, защото ние се опитваме да поддържаме нашия стил на игра и няма да се отклоним от това нещо. Случва се на всеки един отбор. Може би не е най-правилният пример, защото не може да се сравняваме с тях, но видяхте една Барселона, която е с един огромен бюджет, която е била винаги пример за подражание, как падна от ПСЖ. Виждате един Арсенал, който започна много силно в Англия, как падна от Байерн (Мюнхен). На всеки един отбор може да му се случи да не влезе в един мач по най-добрия начин и това да не е неговият мач. Това не значи, че ние ще променим нещо заради това”, каза още той.

 

„От един мач не може да се отива на вариант „Б”. Вариант „Б” – трябва да питате треньорите на Лудогорец.  Със сигурност имат вариант „Б” и смятам, че ще го пуснат в Копенхаген този вариант”.

 

„За нас приоритет е, и играчите също го казаха, спечелването на шампионската титла и нов пробив в Шампионска лига. Това ни е най-големият приоритет. Лига Европа освен престиж не ни носи нищо. Има какво да надградим, то е ясно. Винаги трябва нещо да се надгражда. Не може да стоим на едно ниво. Дори и да стигнеш върха… сигурно има по-висок връх. Има какво да се прави, но няма да ви го кажа на вас”.

 

Дали е тежало психологически, че футболистите мислят за финала в турнира:

 

„Психологически не. Просто влязохме лошо в мача. Според мене не бяха достатъчно добре подготвени за този мач. Не толкова тактически, колкото… комплексно е. Колкото и да знаеха, че противникът е един силов отбор, с много физика, с много мощ… едно е да го знаеш на теория, друго е да се сблъскаш с него. Видяхте какви играчи с каква физика излязоха срещу тях. Съдията даде възможност за по-здрава игра, което устройваше датчаните и това в крайна сметка не ни помогна”.

 

„Треньорът на Копенхаген е казал, че това е големият проблем и за Лудогорец, и за тях. Много е важно който от двата отбора най-бързо ще успее да влезе в игрови ритъм. Игровият ритъм е голям проблем за нашите първенства. Включително и Копенхаген от това се оплакват. Предходни години са отпадали на тоя етап на Лига Европа от отбори, които нямат прекъсвания зимата. Това е жестоката истина. Игровият ритъм се разваля през зимата и води до такива резултати. По принцип неудобните отбори за Лудогорец са точно от този тип. Ако си спомняте нашето участие в Лига Европа, единственият отбор, който успя да вземе точки от нас, беше Черноморец Одеса. Те играха подобен футбол със здрави единоборства. Но ние не можем да си променим стила. Ние разчитаме на друг футбол, красив футбол. Няма да променяме нашия мироглед”, завърши Кирил Домусмиев. 

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки